SUA și-a pierdut răbdarea cu Rusia! UNDE DE ŞOC în lume !

1396

Dialogul bilateral Washington-Moscova pentru instituirea unui nou acord de încetare a focului în Siria a eșuat în mod oficial.

Departamentul de Stat a anunțat că suspendă participarea la discuțiile bilaterale cu Rusia pe tema Siriei, potrivit CNN.

„Aceasta nu este o decizie pe care am luat-o ușor”, a anunțat Departamentul de Stat, într-un comunicat.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe a declarat, la rândul său, că „toată lumea și-a pierdut răbdarea cu Rusia”. Josh Earnest a precizat că Rusia și-a pierdut credibilitatea atunci când a anunțat că își ia niște angajamente pe care nu intenționa să le respecte.

Oficialul a mai amintit că Moscova nu a derulat o acțiunile credibilă împotriva ISIS, în ultimele 7 luni.

Rusia este acuzată, în SUA și Europa, că susține și participă alături de regimul lui Bashar al-Assad la bombardamentele masive din Alep, soldate cu multe pierderi de vieți omenești printre civili.

Loading...

Civilii sirieni care sunt supuși bombardamentelor la Alep se confruntă cu „un nivel de sălbăticie pe care niciun om nu ar trebui să îl suporte”, a declarat, duminică, Stephen O’Brien, șeful Biroului ONU pentru coordonarea afacerilor umanitare (OCHA), potrivit AFP.

De la începutul anului, Lavrov și Kerry au avut zeci de convorbiri telefonice, precum și întrevederi personale. Potrivit purtătorului de cuvânt al diplomației ruse, Maria Zaharova, majoritatea acestor convorbiri au avut loc la inițiativa părții americane, potrivit Agerpres.

Armistițiul încheiat a ținut doar o săptămână.

Acordurile cu privire la Siria au fost suspendate din cauza declarațiilor contradictorii ale SUA, iar Moscova speră că Washingtonul își va clarifica poziția, a declarat, luni, ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, informează agenția de presă TASS.

Loading...