Spitalul Universitar cere AJUTORUL armatei :39 de cadre medicale plus 80 de pacienti sunt infectati cu coronavirus

87

Digi24 a anuntat, luni dupa-amiaza, ca 39 de cadre medicale plus 80 de pacienti de la Spitalul Universitar, sunt infectati cu coronavirus.

Trei medici militari urmeaza sa ajunga la Spitalul Universitar, dupa ce managerul acestuia a cerut ajutorul armatei pentru lupta impotriva Coronavirusului, anunta si Romania TV.

Managerul Spitalului Universitar din Bucuresti a cerut ajutorul armatei pentru a face fata epidemiei. El a facut o cerere la Ministerul Sanatatii, care a fost aprobata, si urmeaza sa vina aprobarea de la Ministerul Apararii, pentru ca trei medici militari sa fie detasati in spitalul Universitar.
Medicii militari detasati vor prelua conducerea sectiilor pentru ca toate procedurile din spital sa fie respectate.

Cătălin Cârstoiu, directorul Spitalului Universitar de Urgență din București, a recunoscut, luni seara, la România TV, că a solicitat detașarea a 3 medici militari la unitatea pe care o conduce de puțin timp, după ce 35 de cadre medicale și 75 de pacienți au fost depistați pozitiv la testul pentru COVID-19.

Loading...
Spitalul Universitar București: Vom Putea Analiza 500 De Teste ...

Cârstoiu a precizat că numai la nivelul acestui spital s-au făcut aproape 2.000 de teste de coronavirus, iar în ultimele zile au apărut numai 3 cazuri noi.

”Am solicitat detașarea a trei medici militari de la Spitalul Militar Central. Acești medici vor asigura coordonarea zonelor de risc din spital. Nu este vorba de a scăpa de persoane incomode, de gâlceavă, de scandal. Doresc o mai bună armonizare a măsurilor mele cu cele militare, din această perioadă.

Un medic militar cred că e mult mai conștient de anumite riscuri. Nu știu dacă o să limităm extinderea acestui focar. În ultimele zile avem 3 cazuri, am limitat extinderea. Am făcut aproape 2.000 de teste. Unele sunt făcute de DSP, altele prin resurse proprii, din sponsorizări.”, a spus Cătălin Cârstoiu, managerul Spitalului Universitar.

Loading...