Spiritele SE INCING ! Coreea de Nord a anunţat că va continua să-şi consolideze programul nuclear !

558

Prim-ministrul japonez Shinzo Abe a calificat miercuri testul de bombă cu hidrogen realizat de Coreea de Nord o „provocare gravă” în faţa eforturilor mondiale de neproliferare nucleară şi o „ameninţare serioasă” împotriva Japoniei, informează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

„Condamn ferm” acest test, a declarat Abe presei. „Testul nuclear efectuat de Coreea de Nord este o ameninţare serioasă la adresa securităţii ţării noastre, iar noi absolut nu îl putem tolera”, a adăugat el, spunând că vede în el „o provocare gravă în faţa eforturilor internaţionale de neproliferare”.

La rândul ei, Coreea de Nord a declarat miercuri că va continua să-şi consolideze programul nuclear în scopul de a se proteja împotriva politicilor ostile ale Statelor Unite.

Într-un comunicat după efectuarea celui de-al patrulea test nuclear, agenţia de presă de stat din Coreea de Nord a afirmat că Phenianul nu va renunţa la programul său nuclear atât timp cât Statele Unite îşi menţin ceea ce agenţia a numit „poziţia sa de agresiune”.

Loading...

Coreea de Nord a declarat de asemenea că va acţiona ca un stat nuclear responsabil şi a promis să nu utilizeze armele sale nucleare, cu excepţia cazului dacă suveranitatea îi este încălcată. De asemenea, ea afirmă că nu va transfera capabilităţile sale nucleare altor părţi, notează Reuters.

La rândul lor, SUA au criticat ‘provocările’ Coreii de Nord, declarându-se totuşi incapabile să confirme dacă această ţară a efectuat într-adevăr un test al bombei cu hidrogen, aşa cum pretinde, relatează AFP, potrivit Agerpres.

‘Nu putem să confirmăm aceste afirmaţii pentru moment’, dar ‘condamnăm orice violare a rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU şi invităm din nou Coreea de Nord să-şi respecte obligaţiile şi angajamentele internaţionale’, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Securităţii Naţionale de la Casa Albă, Ned Price, într-un comunicat difuzat în noaptea de marţi spre miercuri.

Loading...