Şoferii români, vânaţi de refugiaţi! Mărturii înfiorătoare:”L-au decapitat şi i-au pus capul pe bordul maşinii!”

36440

Unul dintre şoferii de TIR din România care a fost obligat să-şi bage camionul în service după ce a fost atacat, în Franţa, de refugiaţii sirieni, a povestit prin ce trec colegii săi care iau contact cu aceşti oameni.
Sub protecţia anonimatului, bărbatul a povestit că, cel puţin în Franţa, la Calais, în apropiere de port, şoferii de TIR trăiesc un adevărat coşmar: tâlhării, bătăi şi chiar crime oribile. Acesta spune că, în general, refugiaţii, pe care şoferii îi numesc generic „talibani”, urmăresc să se urce în remorcile camioanelor cu scopul de a ajunge ilegal în Anglia. „Aparent, stau toţi la un loc. În realitate, stau în grupuri, fiecare grup cu liderul lui, de care ascultă fără să comenteze”, a explicat bărbatul.
Mai mulţi refugiaţi sirieni au fost scoşi cu gaze lacrimogene din remorca unui TIR condus de un român. Acesta venea din Belgia şi urma să ajungă în Marea Britanie.
Acesta spune că, la ordinul liderilor, câţiva refugiaţi se întind pe mijlocul drumului, în calea TIR-urilor, pentru a-i obliga pe şoferi să frâneze. Imediat, un grup de arabi aleargă în spatele maşinii, taie prelata şi se urcă în remorcă, pentru a ajunge astfel în Marea Britanie. Dacă şoferii se împotrivesc, sunt bătuţi cu bestialitate. Un român din Bucureşti chiar ar fi fost înjunghiat şi a fost internat de urgenţă într-un spital din Franţa. Un altul ar fi fost jefuit, într-o benzinărie, de mai mulţi bărbaţi care i-au luat doar documentele de identitate, în condiţiile în care actele româneşti permit tranzitarea liberă a Uniunii Europene. Din spusele şoferului român, la nevoie, refugiaţii ar apela inclusiv la acte de violenţă extremă. „Am auzit că a fost şi o crimă oribilă. Un şofer, ceh sau polonez, ar fi ieşit cu o rangă la ei în timp ce se urcau în remorcă. I-ar fi tăiat capul şi i l-ar fi pus apoi pe capota maşinii”, a spus bărbatul.

loading...