Secretul japonezelor ! De ce traiesc mai mult si nu se ingrasa niciodata…

1249

In ultimii 25 de ani, femeile japoneze detin recordul mondial pentru cea mai lunga durata de viata, 84 de ani si jumatate si pe deasupra se pare ca acestea nu se ingrasa niciodata. Deci, care ar fi secretul?

In cartea ei  “Japanese women don’t get old or fat ”, Naomi Moriyama conduce cititorii in lumea bucatariei mamei sale si dezvaluie raspunsurile pentru o viata mai lunga. Moriyama afirma ca alimentele care ajuta la pierderea in greutate sunt parte din bucataria japoneza si acestea sunt consumate regulat. Printre alimentele care promoveaza o viata sanataoasa si lunga se afla pestele, algele, fructe, soia, orez, legume si  ceaiul verde , scrie  healthyromania.ro. 

Toate aceste ingrediente au proprietati anti-imbatranire si contribuie foarte mult la pierderea in greutate.

loading...

Japonezii se bucura zilnic de preparate fierte, iar masa traditionala este formata din peste la gratar, bol de orez, legume fierte, supa, ceai verde si fructe. Este important sa subliniem faptul ca japonezii consuma aproximativ 10% din tot pestele din lume desi reprezinta doar 2% in populatia lumii.

Moriyama afirma ca bucataria japoneza este una usoara, mancarea este pregatita incet si alimentele sunt de obicei fierte sau pregatite pe gratar. In loc de paine, japonezii consuma orez la fiecare masa, iar aceasta este una dintre diferentele majore.

Micul dejun japonez este considerat cel mai important, iar majoritatea meselor include ceai verde, orez fiert, supa, tofu, usturoi, alge marine, omleta sau o bucata de peste.

Deserturile dulci din Japonia sunt foarte rar consumate, dar atunci cand fac parte din meniu sunt servite in portii mici.

“Exercitiul este o parte din rutina de zi cu zi din Japonia si pentru a mentine un stil de viata sanatos s-a dezvoltat o intreaga cultura de ciclism, mers pe jos si drumetii”, conchide Moriyama.

loading...