Se cere demisia lui Teodorovici, de URGENTA: „Guvernul Manelelor! PSD se razbuna pe diaspora”

252

Anuntul facut de ministrul de Finante Eugen Teodorovici, care a dezvaluit ca le-a propus omologilor sai din UE limitarea dreptului la munca pe o perioada de maxim 5 ani, pentru ca state precum Romania sa nu ramana fara forta de munca, a starnit un val de indignare. Opozita cere demiterea sa de urgenta, si chiar si partenerul de coalitie, Calin Popescu Tariceanu, s-a delimitat de propunere.

„Am sa incep cu o apreciere mai degraba in gluma. Asta este o viziune liberala, cumva, asupra functionarii economiei si a pietii muncii?! Nu. Nicidecum nu suntem de acord cu o astfel de propunere, pentru ca dreptul de a munci in interiorul Uniunii Europene este un bun castigat, un drept castigat de toti romanii de care foarte multi au inteles sa beneficieze, iar problema deficitului de forta de munca in Romania, o problema reala, nu se rezolva prin limitarea unui drept castigat prin obtibnerea calitatii de membru al UE.

Nu suntem singura tara care s-a confruntat cu o penurie de forta de munca. Mai sunt si alte tari. Putem sa invatam din exemplu altora. O astfel de masura nu am auzit sa fie luata sau sa fi fost luata de o alta tara europeana”, a declarat Calin Popescu Tariceanu, citat de Mediafax.

O masura care incalca tratalele UE, in momentul in care noi preluam presedintia

Din partea Opozitiei, PNL a cerut de urgenta demisia lui Teodorovici si premierului Dancila sa se delimiteze de asemenea propuneri, mai ales ca urmeaza sa preluam presedintia Consiliului UE, cand va fi transat si dosarul Brexitului, unde puctul cel mai fierbinte e tocmai dreptul la munca. (Continuarea, mai jos …)

Loading...

”Propunerea ministrului Finantelor Publice ataca dreptul romanilor la munca in strainatate si-i forteaza sa se intoarca in tara dupa expirarea permisului de munca intr-o alta tara europeana. Este o masura care incalca principiile fondatoare ale Uniunii Europene si care intoarce Romania in perioada dinainte de aderare la comunitatea europeana. Anuntul unei masuri care ar distruge unul dintre fundamentele pe care s-a construit Uniunea Europeana, respectiv libertatea de a munci in orice stat membru, arata ca Guvernul Romaniei nu este pregatit sa preia presedintia Consiliului Uniunii Europene si ca nu intelege importanta acestui rol.

Demonstreaza aceeasi atitudine ostila si razbunatoare a PSD impotriva diasporei romanesti care nu-i voteaza si impotriva romanilor liberi care traiesc din munca lor cinstita si care reusesc fara ajutor de la stat sa-si intretina familiile lor din tara si din strainatate. Partidul Social Democrat vrea sa-i intoarca in tara pe romanii plecati la munca in strainatate pentru a-i tine in saracie si dependenti de favorurile lor politice. Calea fireasca pentru a-i determina pe romanii aflati in strainatate sa se intoarca in tara tine de dezvoltarea economica, a infrastructurii si modernizarea serviciilor publice la un standard occidental, toate aceste obiective aflandu-se in contradictie cu agenda guvernamentala a PSD-ALDE”, se arata intr-un comunicat remis de purtatorul de cuvant al PNL, Ionel Danca.

Maneaua lui Badalau despre diaspora, filosofia PSD

O reactie a avut si presedintele PMP, Eugen Tomac, pe care masura lui Teodorovici l-a dus cu gandul la maneaua cantata de noul ministru Niculae Badalau, cu versuri jignitoare la adresa diasporei.

„Intr-o saptamana in care ar trebui sa vorbim despre unitate si despre partile pozitive ale Romaniei, inca un cap patrat de la Palatul Victoria ataca o parte vie din corpul natiunii romane. Eugen Teodorovici propune, nici mai mult, nici mai putin decat restrangerea dreptului de munca a celor 4,5 milioane de romani plecati in strainatate pentru un trai mai bun. Prin acest enunt, ministrul de Finante nu face decat sa confirme ca maneaua cantata de ministrul Economiei, Nasu’ Badalau, cu versuri jignitoare la adresa diasporei romanesti, este o adevarata filozofie pentru Guvernul Dragnea-Dancila”, a scris pe Facebook Eugen Tomac.

Loading...