Scrisoarea lui Gyuri Pascu către „bardul” Tudor Gheorghe :„Cer iertare domniei tale că nu suntem rumâni atât de verzi şi de vii ca domnia ta”

205

În replică la videoclipul de susţinere de către Tudor Gheorghe a candidatului PSD, Victor Ponta, la preşedinţia României, actorul Ioan Gyuri Pascu i-a adresat o scrisoare deschisă, ironizând argumentul pentru care acesta se declară deschis votant al actualului prim-ministru: „E viu”. „Îmi voi permite ca, în numele tuturor celor născuţi pe acest pământ din familii mixte sau de alte naţionalităţi, să cer iertare domniei tale că nu suntem rumâni atât de verzi şi de vii ca domnia ta!”, răspunde Gyuri Pascu, adresându-şi textul „Bardului Neamului Românesc”.
În finalul scrisorii sale, Ioan Gyuri Pascu face aluzie la turneul lui Tudor Gheorghe din luna noiembrie punând în discuţie finanţarea lui. „Grijă la colegii din Filarmonicile cu care umbli prin ţară, pe banii nu ştiu cui. Verifică-i dacă sunt toţi rumâni vii”, scrie cantautorul ca post scriptum.

Mai jos, textul integral al scrisorii semnate de Ioan Gyuri Pascu:

„Scrisoare către „Bardul Neamului Românesc”

Mă adresez „bardului neamului românesc” cunoscut sub numele de Tudor Gheorghe.

Mă numesc Ioan Gyuri Pascu şi sunt cetăţean romăn creştin-ortodox, născut din sânge de român spurcat cu sânge de ungur, de slovac şi de polonez, în 1961, în Agnita, fix în mijlocul României Mari.

N-am fost şi nu voi fi membru al vreunui partid, poate doar dacă s-ar înfiinţa un partid al IUBIRII, LUMINII şi ADEVĂRULUI.

Loading...

N-am participat la nicio campanie electorală şi nu voi spune românilor cu cine să voteze sau să nu voteze. E fix treaba lor. Oricum, în acesti 25 de ani de „libertate” am fost „guvernaţi” de niste indivizi lipsiti de cel mai elementar bun simţ, care şi-au facut nevoile, ca să mă exprim elegant, pe alegătorii lor.

Sunt şi eu posesor de voce, nea Tudore. Poate nu aşa grozavă ca a matale sau, dacă mă gândesc puţin, poate că da.

În calitate de fost strungar, profesor de limba română (nasol pentru o corcitură, nu?), de autor a şase cărţi şi a 12 albume de muzică originală cu textele aferente, de interpret al unor rolişoare în nişte filme premiate internaţional, îmi voi permite ca, în numele tuturor celor născuţi pe acest pământ din familii mixte sau de alte naţionalităţi, să cer iertare domniei tale că nu suntem rumâni atât de verzi şi de vii ca domnia ta!

P.S. Grijă la colegii din Filarmonicile cu care umbli prin ţară, pe banii nu ştiu cui. Verifică-i dacă sunt toţi rumâni vii.

Iniţial voiam să–mi pun un deget pe obraz, da’ mi-am amintit că bunica (pardon – jumate slovacă, jumate poloneză), m-a învăţat să cer iertare chiar dacă nu socot că am greşit!”

La începutul săptămânii, PSD a lansat pe paginile de Facebook care promovează oficial candidatura lui Victor Ponta la preşedinţia României un videoclip în care Tudor Gheorghe, interpretul imnului de campanie al actualului premier – „Acolo este ţara mea” -, enumeră motivele pentru care îi dă votul: „Vreau ca la Cotroceni să ajungă Victor Ponta. E tânăr. Avem nevoie de un preşedinte, un cetăţean român tânăr, inteligent şi mai ales viu. Viu”.

sursa Gandul

Loading...