Scriitorul Stelian Tănase:”Dragnea are nevoie ca de aer să distragă atenția de la eșecurile guvernării…”

607

Scriitorul Stelian Tănase a expus un set de motive prin care își argumentează refuzul de a participa la referendum. El susține că nu dorește să fie folosit de actuala guvernare, ce vrea să atragă atenția publicului de la adevăratele probleme ale societății.

Există totuși teme majore care nu l-ar fi lăsat indiferent: „Nu merg la urne în acest weekend. Răspund aici cuiva care a postat pe Facebook această întrebare. Am multe motive să nu ma duc. Preferam un referendum pe tema infrastructurii sau a educației – de pildă să se aloce cei 6% prevăzuți din buget? Sau despre sănătatea populației. Poate unul despre extirparea corupției și interdicția pentru penali de a mai accede în funcții publice (ca în Franța recent). Ar fi fost niște teme care chiar ar fi de interes public și care ar fi putut produce efecte concrete.

Indiferent cum se va termina acest referendum sau dacă va fi sau nu validat nu se va schimba nimic în ce priveste moravurile poporului român. E o dezbatere care oricum nu se află pe agenda publicului. Cade alături. Este o simplă operație de propagandă prin care Dragnea&PSD încearcă să demonstreze că mai au sprijin și ca au electorat pe care îl poate mobiliza. Asta va fi a doua manipulare de proporții, după cea a referendumului propriu-zis. Dacă prezența la vot va fi de peste 30% PSD va pretinde că acesta este suportul de care se bucură și va trâmbița cifrele în campaniile care vin 2019-20”, a precizat scriitorul Stelian Tănase pe blogul personal.

Cu toate că nu va vota în weekend dacă ar fi fost întrebat ce familie preferă el susține că ar fi ales să fie formată din bărbat și femeie:  (Continuarea, mai jos…)

Loading...

„Un alt motiv să nu ma deranjez este că întrebarea la care ar trebui să raspund nu are nicio legătura cu familia tradițională. Dacă m-aș prezenta la referendum aș da un cec în alb PSD să treaca orice lege poftește la adăpostul referendumului. Dacă aș fi fost întrebat ce fel de familie prefer, aș fi răspuns – cea alcatuită dintr-un barbat și o femeie. Sunt un conservator. Dar formularul de vot nu ma întreabă așa ceva, deși propaganda PSD și BOR pretind că este vorba de un vot pe tema familiei și căsătoriei. Nicăieri nu găsesc aceste cuvinte cheie.

Mai găsesc că referendumul este inutil și pentru că avem în codul civil românesc o rezolvare a chestiunii. Nu văd de ce trebuia să cheltuim 46 milioane euro pentru a lămuri încă o dată lucrurile deja lămurite. Cheia este în politic. Dragnea are nevoie ca de aer să distragă atenția de la eșecurile guvernării (este o diversiune) și de a convinge lumea că lucrurile stau altfel, adică bine (este o manipulare). În plus are nevoie de un triumf pentru ziua de 8 octombrie când merge la instanță. E paranoia aici și multă grandomanie. Pe scurt nu merg la referendum. Nu vreau sa fiu folosit”, a conchis scriitorul.

DOVADA că guvernul a dat liber fraudării referendumului .Cum e posibil? Prin OUG de săptămana trecută…

Loading...