Scene de razboi intre refugiati si fortele de ordine !

610
ciocniri intre refugiati si politia macedoneana la Idomeni

Disperati sa scape din ghetto-ul de la Idomeni, refugiatii au purtat duminica o adevarata batalie cu fortele de ordine.

Cel putin 260 de migranti au fost raniti duminica la frontiera macedoneana din zona Idomeni in cursul ciocnirilor cu politia macedoneana „care a facut uz de gaze lacrimogene si de gloante din plastic”, a declarat pentru AFP un responsabil al organizatiei neguvernamentale Medici fara frontiere (Medicins sans frontieres).

„Aproximativ 300 de persoane au fost ranite, intre care 200 au primit ajutor din partea unitatii noastre medicale pentru probleme respiratorii, 30 pentru rani provocate de gloante din plastic si 30 pentru alte rani”, a declarat Achilleas Tzemos, responsabil al acestei organizatii in tabara de la Idomeni.

Loading...
ciocniri intre refugiati si politia macedoneana la Idomeni

Printre raniti s-ar afla cel putin 15 copii sub 5 ani, afirma reprezentantii Medici fara frontiere. Ciocnirile au fost fotografiate si filmate de jurnalisti din intreaga lume.

Incidentele au izbucnit duminica, spre sfarsitul diminetii, cand un grup de migranti a incercat sa treaca frontiera distrugand o parte din grilajul de la frontiera. Ulterior, mii de refugiati au inceput un protest spontan si s-au confruntat cu fortele de ordine. Abia in jurul orei 19:00 situatia s-a calmat.

ciocniri intre refugiati si politia macedoneana la Idomeni
Loading...