SFATURI UTILE : Cum să scapi de gheaţa de pe parbriz, să eviţi aburirea geamurilor sau blocarea încuietorilor

1541

Vremea umedă şi rece creează adevărate probleme şoferilor. Fie că este vorba despre dezgheţarea parbrizului, dezaburirea geamurilor sau deblocarea încuietorile, câteva trucuri practice vă vor ajuta să treceţi mai uşor peste problemele specifice iernii.

Iarna este anotimpul cel mai neplăcut pentru conducătorii auto, ninsoarea şi gerul provocându-le nenumărate probleme. Pe lângă schimbarea pneurilor sau grija condusului în condiţii de vreme rea şi dezgheţarea maşinii reprezintă un adevărat coşmar.

Pentru a trece mai uşor de problemele create de vrema rea, brightside.me a realizat o lista a trucurilor care te pot ajuta:

Parbriz îngheţat

Pentru a dezgheţa parbrizul se realizează un amestec din oţet şi apă (în raport de 3:1) şi se pulverizează această soluţie pe ferestrele îngheţate. O altă variantă este amestecul din cantităţi egale de spirt şi apă, cu puţin lichid de spălat vase. Se pulverizează amestecul pe parbriz, iar gheaţa se va topi.

Blocarea încuietorilor după îngheţare

Alcoolul poate îndepărta gheaţa pentru a vă permite să descuiaţi maşina. Puneţi doar câteva picături pe cheie şi veţi rezolva problema. De asemenea, puteţi utiliza şi metoda care presupune încălzirea cheii cu un chibrit sau brichetă înainte de introducerea în broască. Fiţi foarte atenţi să nu vă răniţi sau să stricaţi cheia.

Uşi îngheţate, greu de deschis

Folosind un spray pentru garniturile de cauciuc puteţi uita rapid de problema uşilor îngheţate. Pulverizaţi lichid din spray pe garniturile din cauciuc şi frecaţi cu un prosop de hârtie.

Aburirea parbrizului

Loading...

Când parbrizul este aburit, o modalitate foarte uşoară de a remedia problema este frecarea cu o gumă de şters. Acest truc va curăţa cu uşurinţă fără a lăsa urme. Un alt truc este umplerea unui ciorap vechi cu nisip silicat şi punerea lui sub scaunul maşinii. Acesta va absorbi umezeala şi va preveni aburirea geamurilor.

Sfat: Nu lăsaţi sticle de apă deschise sau alte băuturi în maşină peste noapte.

Oglinzi laterale îngheţate
Pentru a evita îngheţarea oglinzilor retrovizoare le puteţi acoperi peste noapte cu pungi de plastic. A doua zi veţi vedea că nu va mai fi nevoie să le curăţaţi .

Faruri îngheţate
În primul rând, curăţaţi farurile bine şi lăsaţi-le să se usuce. Apoi, alicaţi un strat subţire de ceară. Aceasta va preveni acumularea umezelii. Protecţia va dura câteva săptămâni.

În cazul în care autovehiculul este blocat în zăpadă

Dacă plecaţi la drum pe timp de iarnă, o idee bună ar fi păstrarea unui sac de nisip în portbagaj. În cazul în care maşina rămâne blocată în zăpadă sau patinează pe gheaţă, presăraţi nisip în faţa anvelopelor.

Un alt truc este utilizarea covoraşelor din maşină. Plasaţi-le sub pneuri, iar acestea vă vor permite să înaintaţi.

 

 

 

Loading...