SCANDALUL NAȚIONAL, ajuns și în cancelariile occidentale:”Nu pune în pericol doar România, ci și întreaga Europă…”

273

Președintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, sâmbătă, că ”prima ispravă de pomină” a Guvernului Viorica Dăncilă după preluarea de către președinției Consiliului UE este suspendarea procedurii de achiziție a corvetelor și că premierul ”nu pune în pericol doar România, ci și întreaga Europă”.

”Suspendarea corvetelor și scufundarea Europei. Prima ispravă de pomină a Guvernului Dăncilă după preluarea de către țara noastră a președinției Consiliului UE este suspendarea procedurii de achiziție a corvetelor pentru Armata Română”, a scris, pe Facebook, Eugen Tomac.

El a mai afirmat că MApN nu a reușit să ducă la bun sfârșit nicio achiziție majoră de tehnică militară în 2018, în ciuda alocării unui procent de 2% din PIB pentru apărare.

”O asemenea situație demonstrează incapacitatea Guvernului de a-și îndeplini atribuțiile funcționale. Guvernul a reușit astfel să compromită atât procesul de înzestrare a Armatei Române, cât și angajamentele internaționale ale țării noastre. Prin asemenea decizii, Viorica Dăncilă nu pune în pericol doar România, ci și întreaga Europă”, a conchis liderul PMP. (Continuarea, mai jos …)

loading...

Secretarul de stat pentru Armamente, Andrei Ignat, l-a informat pe ministrul Gabriel Leș că a sesizat Parchetul Militar al Curții Militare de Apel, întrucât sunt suspiciuni privind derularea legală a procedurii de achiziție a corvetelor, achiziția fiind și suspendată până la soluționarea dosarului.

 

Matematica lui Andronescu:”S-au terminat lucrările la 185 de unități, din care 40 în 2017 și 8 în 2018…”

loading...