SCANDALUL MOMENTULUI ! „Stergem urmele crimei. MS, DNA, DIICOT, complici la omor”

561
Sidonia Bogdan/ Facebook

Trei persoane imbracate in halate albe au protestat joi in fata Ministerului Sanatatii fata de situatia folosirii in spitale a dezinfectantilor diluati.

Cei trei au aruncat cu vopsea rosie pe scarile Ministerului Sanatatii, pentru a-si arata nemultumirea. „Au fost multe victime in urma dezinfectantilor diluati. Mama este una dintre ele, din pacate. Vrem sa punem capat si sa atragem atentia asupra acestui lucru”, a afirmat o protestatara.

Un alt protestatar a sustinut ca vrea sa traga un semnal de alarma. „Nu ne-am dorit sa intram in contact direct cu autoritatile, am vrut doar sa tragem un semnal de alarma. Anchetele demarate de jurnalistii independenti de pe platformele independente media cred ca sunt extrem de elocvente si nu mai au nevoie de interpretari. Au tras un semnal de alarma ca in Ministerul Sanatatii se intampla ceva foarte grav in parteneriat cu aceasta firma”, a spus acesta.

Procurorii au dispus inceperea urmaririi penale cu privire la fapta sub aspectul savarsirii infractiunilor de zadarnicire a combaterii bolilor si falsificarea si substituirea de alimente sau alte produse, a informat cu o zi in urma PICCJ.

Loading...

Conform sursei citate, pe rolul Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a constituit un dosar penal avand ca obiect informatiile vehiculate in spatiul public privind dezinfectantii produsi de o firma autohtona utilizati in unitatile sanitare.

Tot miercuri, ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, a sustinut, referindu-se la ancheta efectuata in cazul dezinfectantilor folositi in unitatile sanitare, ca mai putin de 5% din cele peste 3.500 de probe recoltate de la spitale au fost neconforme si 95% – conforme. „Consider ca pacientii sunt in siguranta in acest moment”, a spus Cadariu, intr-o conferinta de presa.
Sursa foto: Sidonia Bogdan/ Facebook

Loading...