Scandal monstru în PSD! Motivul real pentru care a demisionat Victor Negrescu! Detalii neștiute…

394

Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, a demisionat vineri din Guvern, luând prin surprindere pe toată lumea. În vârstă de doar 33 de ani, acesta avea o imagine curată și fusese adus de la Bruxelles, din postura de europarlamentar PSD, pentru a se ocupa de pregătirea României pentru președinția Consiliului UE.

Școlit în Franţa şi Belgia, Victor Negrescu a intrat în politică de mic. Avea doar 17 ani, când s-a înscris în PSD, la îndemnul tatălui său, Ion Negrescu, fost diplomat şi fost consul al României la Bruxelles. De altfel, părintele său a fost şi motivul ascensiunii sale profesionale, deoarece contribuţia lui la lipit afişe prin campanii a fost una aproape inexistentă. Înainte să ajungă eurodeputat, la doar 30 de ani, Victor Negrescu a fost consilier al secretarului Comisiei de politică externă din Camera Deputaţilor şi vicepreşedintelui Comisiei de Afaceri Legale din Parlamentul European, Titus Corlăţean, dar consilier la Ministerul Energiei. A urmat practice un traseu clasic, bazat pe relaţiile tatălui şi nu pe principii de meritocraţie, aproape inexistente când vine vorba de politică, indifferent de partid. (Continuarea, mai jos …)

Loading...

Conform unor surse PSD şi fratele fostului ministru este bine încadrat în stat, mai exact ca ofiţer SRI cu grad înalt. Țelul familiei, se pare că era ca Victor să fie viitorul Comisar European, odată cu finalizarea mandatului de către Corina Creţu. Doar că funcţia este vizată de mai mulţi grei ai PSD, printre care Rovana Plumb sau Ana Birchall. Nici Orlando Teodorovici nu ar spune nu, dar acesta are în vizor şi fucţia supremă în stat.

Binomul Dragnea-Dăncilă ar miza pe Rovana Plumb, ceea ce a devenit deja notoriu în Guvern. Supărat pentru acest lucru, dar şi pentru că Teodor Meleşcanu rămâne în continuare la MAE, Victor Negrescu a decis să pedepsească PSD şi Guvernul prin demisie, un gest care a luat prin surprindere pe toată lumea, au povestit surse din PSD pentru Capital.

„Când a ajuns el la Bruxelles, era un nimeni. Nu-l băga nimeni în seamă, dar era un băiat cu bun simţ. Acum nu-i mai ajungeai la nas nici cu prăjina. Se credea mai mult decât este. Crede că preşedinţia României la UE depinde de el şi aştepta să fie rugat să se întoarcă. O să aibă o surpriză când o să constate că este neimportant şi că este foarte uşor de înlocuit. Abia aşteaptă Birchall. Să fie el comisar? În vise poate”, a declarat un social-democrat pentru Capital, dar care a dorit să fie doar sursă.

Loading...