S-a stabilit cauza morţii băieţelului de nici 2 ani .Ștefan a sângerat până a murit în spital :”Ei ziceau că e în regulă…”

528

″Șoc hemoragic″⁣, aceasta este cauza morţii băieţelului de nici 2 ani, operat la spitalul clinic Sanador, din Capitală. Este rezultatul preliminar al autopsiei făcută la Institutul de Medicină Legală.

Potrivit specialiştilor, cel mic a sângerat până a murit. Părinţii sfâşiaţi de durere, şi-au luat pruncul acasă şi se pregătesc de înmormântare, însă anchetele sunt abia la început.

”Nişte criminali care ne-au distrus viaţa, au omorât un copil”, a spus bunica băiatului.

Autopsia a început puţin după ora 9 dimineaţa, iar înainte de prânz medicii legişti le-au dat părinţilor certificatul de deces pe care scrie: şoc hemoragic, hemoragie retroperitoneală.

Copilul a fost internat pentru o operaţie de coborâre a unui testicul.

Surse din cadrul anchetei spun că, postoperator, a apărut o hemoragie la nivelul operaţiei, care în cele din urmă a ajuns în abdomen, în spatele peritoneului, unde s-a format un hematom retroperitoneal.

Ce s-a întamplat în orele de după intervenţia chirurgicală vor stabili autorităţile.

Mama: ”Copilul în sală transpira şi noi ziceam că nu e regulă şi ei ziceau că este în regulă, noi l-am monitorizat.”

În cele mai multe cazuri, astfel de intervenţii se realizează prin efectuarea unei incizii la nivel inghinal unde se introduce o pensă cu ajutorul căreia se trage testicolul blocat. 8 ore au trecut de la intervenţia chirurgicală şi până în momentul în care Ştefan s-a stins. (Continuarea, mai jos …)

Loading...

Verficările făcute până acum la spitalul privat arată că mai mulţi doctori au mers să îl vadă în toată această perioadă, dar au consemnat în fișe că starea generală este satisfăcătoare.

În acest moment, cazul lui Ştefan este anchetat de procurori, dar şi de Colegiul Medicilor.

Un pas important care va fi făcut în desluşirea acestui caz va fi ancheta Colegiului Medicilor. Doctorii care au făcut operaţia, dar şi cei care l-au consultat după intervenţia chirurgicală vor veni aici să dea declaraţii. Trebuie sa de afle cum a fost posibil ca nimeni să nu recunoască semnele unui şoc hemoragic.

Reprezentanţii spitalului SANADOR au dat doar ieri un comunicat în care au precizat:

”Conform documentației medicale avute la dispoziție precum și declarațiilor medicilor implicați, rezultă că au fost respectate întocmai toate procedurile și protocoalele medico-chirurgicale aferente afecțiunilor respective și simptomatologiei ulterioare intervenției chirurgicale.

Menționăm încă o dată că este vorba despre un deces din cauze necunoscute, iar până la finalizarea de către INML a expertizei medico-legale, care va stabili cauzele decesului, este inadmisibilă insinuarea existenței unei culpe în sarcina Spitalului Clinic SANADOR.”

Iar marți, după ce rezultatele autopsiei au fost făcute publice, cei de la Sanador nu au exprimat niciun punct de vedere. Băieţelul va fi condus miercuri pe ultimul drum.

Loading...