Românul pe care se bat universitățile mari din lume ,precum Harvard și Columbia

645

Costin Dobrin, fiul unor profesori din Constanţa, a reuşit să uimească faimoase universităţi americane, precum Columbia şi Harvard, aflate în Top 10 la nivel mondial. Profesori de prestigiu s-au declarat „profund impresionaţi“ de elevul de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân şi vor să-l aibă ca student, relateaza Adevarul.

Costin Dobrin, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Constanţa, este un liceean strălucit, multipremiat la nivel internaţional.

„În noaptea de 31 martie, la sfârşitul zilei mele de naştere, am primit răspunsurile de la restul universităţilor unde depusesem aplicaţii. Am fost extaziat când am aflat că am fost acceptat nu doar la Columbia, ci şi la Harvard! Universităţile îmi comunicau că abia aşteaptă să mă aibă student din toamnă. Atunci când am deschis notificarea de la Harvard pentru a afla răspunsul, s-a deschis automat un videoclip cu Mark Zuckerberg, care a fost student acolo timp de 2 ani. M-a surprins plăcut şi am apreciat bucuria cu care vorbea despre anii frumoşi pe care i-a petrecut acolo“, relatează Costin.

Răspunsuri pozitive a mai primit de la universităţi din Top 25 la nivel internaţional. Aşa că liceanul din Constanţa are o alegere foarte grea de făcut, dar deja înclină spre o anumită universitate, pe care o consideră opţiunea sa nr.1.

Costin Dobrin îşi doreşte să studieze Ştiinţele Pământului, iar la Columbia va urma cursuri la care predau profesori care sunt laureaţi Nobel.

Loading...

Băiatul de aur – așa îl numesc apropiații pe Costin George Dobrin, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național ”Mircea cel Bătrân” din Constanța. Adolescentul a adunat până acum numeroase medalii la olimpiade şi concursuri internaţionale, dintre care ultima de aur. Mircistul s-a întors din Rusia în urmă cu doar câteva zile, purtând la gât medalia de aur obținută la Olimpiada Internațională de Geografie, o competiție în care au intrat peste 150 de elevi din 40 de țări. Băiatul a moștenit pasiunea pentru geografie de la bunicul său, iar cei care îl cunosc spun că este pasionat și de fizică, biologie, chimie, engleză sau informatică. Acest lucru l-a ajutat mult în competițiile la care a participat. ”Geografia este un domeniu de interferență între științele reale și umaniste. Nu poți să faci față la o asemenea competiție, cum a fost cea din Rusia, dacă nu ai cunoștințe de fizică, chimie, matematică și chiar de istorie”, a precizat inspectorul școlar pentru geografie și activități extrașcolare din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, Alina Dumitrașcu. Enciclopedia a fost cartea lui de căpătâi încă din copilărie, Costin fiind, în ochii directorului colegiului, prof. Vasile Nicoară, un aspirator de informație, un curios din naștere. ”Părinții tânărului, ambii profesori de fizică, mama – absolventă a Colegiului ”Mircea cel Bătrân”, au turnat în formă ceea ce reprezintă personalitatea lui. Acest liceu e cunoscut prin premiile aduse la matematică, fizică – științe exacte. Nu am îndrăznit a aspira vreodată la cucerirea Everestului în geografie”, a mărturisit prof. Nicoară.

„ÎNAINTE DE OLIMPIADĂ, AM PETRECUT PÂNĂ LA 4.00 DIMINEAȚA” Tânărul care a obţinut medalia de aur spune că în timpul liber îl pasionează muzica și chiar a participat la competiții, citește literatură science fiction și se distrează împreună cu prietenii. “Scriitorul meu preferat încă din copilărie este Jules Verne. Îmi place și muzica rock, iar trupa mea favorită este U2. Înainte cu două zile de a pleca în Rusia, la olimpiadă, am fost la o petrecere de majorat, unde am stat până la 4.00 dimineața”, a spus constănţeanul.

Palmaresul competițional

Numai în acest an școlar, Costin a obținut numeroase recunoașteri ale meritelor sale. El a primit premiul al III-lea la Olimpiada Națională ”Științele Pământului”, mențiune la Olimpiada Națională de Geografie, mențiune în Finala Națională de Discurs Public în limba engleză, premiul I la concursul NASA Space Settlement Design Contest, medalie de argint la Olimpiada Internațională de ”Științele Pământului” și medalie de aur la Olimpiada Internațională de Geografie.

”Peste 10 ani mă văd întors în România. Vă garantez că generația mea va schimba această țară”, a spus adolescentul.

Loading...