„România se află, astăzi, în mijlocul unui război căruia nu-i poate face față „

1280

Cozmin Gușă a explicat, în direct la Realitatea TV, că România se află, astăzi, în mijlocul unui război de tip geoeconomic și militar la care țara noastră nu poate face față, susținând că administrația României este martelată, potrivit revistablogurilor.ro.

„Suntem în fața unor probe pe care nu le vom putea trece. România astăzi este în mijlocul unui război de tip geoeconomic și de tip militar la care ea nu poate să facă față. Administrația României este martelată.

Gusa

Loading...

Acești tehnocrați din Guvernul Cioloș, marea majoritate, sunt foare slabi, nu pot să facă față provocărilor. Administrația României, Parlamentul România, astea sunt niște instituții-calamitate. La ce să facem noi față? Suntem noi în stare să facem față provocărilor din Marea Neagră care, atenție, în urma conflictului cu Turcia vor bloca comerțul. Pentru că îl vor bloca. Turcia, de mână cu Rusia, va fi în stare să facă acest lucru. Marea Neagră poate să devină o mare moartă, Marea Neagră, fără ieșirea de la Bosfor este o mare moartă. Iar acolo, un Erdogan speriat, cultivându-și sistemul de dictatură personală, nu are unde să se retragă decât în brațele lui Putin. Ce dorește Putin? Ca Marea Neagră să nu mai fie o amenințare geostrategică pentru el. Cine face față din România la asta? Ce facem noi? Tăcem din gură”, a spus consultantul politic.

 

Acesta a explicat că mulți analiști, din cauza fricii, au refuzat să comenteze acțiunile președintelui Turciei, care au avut loc după lovitura de stat eșuată și până în prezent.

„Mă uitam la toți analiștii, când trebuia comentat cu tărie ceea ce face Erdogan, cum tăceau. Ei tăceau nu că n-ar ști despre ce e vorba, tăceau din oportunism, știau cum se așează treburile, să vedem cum pică, să vedem ce zice cineva. În momentul în care gândești în baza unor frici și în baza unui oportunism și nu gândești în baza creierului pe care ți l-a dat Dumnezeu și pe care ți l-ai cultivat prin muncă, atunci te declasezi ca ființă intelectuală”, a susținut Cozmin Gușă.

 

„Pentru că asta se întâmplă în România. Această obediență a intelectualilor dinainte de 1989 și după 1989 ne-a marcat. Că noi tot timpul spunem ‘Sunt de vină ăia care acceptă mita electorală și votează baronii’. Da, sunt de vină și ei, dar mult mai jos. Primul care este de vină este intelectualul român pervertit și mituit, care, deși știe ce e bine și ce e rău, tace. Tace complice ca să mai ia o funcție, ca să mai ia un comision, ca să mai ia o bursă. Ca să meargă să pupe inelul baronului. Vine baronul, baronul e posesor de ghiul, și vine și intelectualul român de la centru sau din altă parte pupă inelul. Dacă nu găsește un baron român îl găsește pe Soroș și merge și pupă inelul lui George Soroș”, a conchis consultantul politic.

Loading...