REVOLTĂTOR ! Alina a obţinut 9,86 la Bac, dar nu poate primi diploma de Bacalaureat şi foaia matricolă pentru că a pierdut un manual

299

Situaţie absurdă la unul dintre cele mai prestigioase licee din Prahova. O elevă nu poate primi diploma de Bacalaureat şi foaia matricolă pentru că a pierdut un manual. Conducerea refuză cu încăpăţânare să elibereze documentele. Fără aceste acte, fata nu se poate înscrie la facultate.

Alina Mihaela Brânză, absolventă a Colegiului I. L. Caragiale din Ploieşti cu media 9.86 la Bac, nu poate intra în posesia diplomei de bacalaureat şi a foii matricole pentru că a pierdut manualul de informatică. Alina susţine că a discutat cu directorul liceului, dar a primit un refuz. Vineri, 12 iulie, a mers împreună cu tatăl ei din nou în biroul directorului pentru a încerca o negociere. Rezultatul a fost acelaşi, fără manual, Alina nu primeşte diploma şi foaia matricolă.

”Am venit special din concediu pentru că fata mea plângea la telefon. Vă daţi seama ce situaţie. Am mers astăzi (vineri, 12 iulie – n.r) la şcoală şi mi-au dat ca variantă să fac o copie după manual şi să o aduc aşa la şcoală. M-au trimis la Biblioteca Judeţeană să iau de acolo un manual pe care să-l xeroxez, dar cartea nu există la ei. Le-am cerut celor de la liceu să-mi dea un manual din depozitul şcolii, dar au spus că nu se poate pentru că biblioteca liceului este închisă”, a declarat, pentru ”Adevărul”, Marius Brânză, tatăl elevei. (DETALII , MAI JOS …)

Loading...

Alina a povestit că nici măcar nu este vina ei că a pierdut cartea. Ea susţine că toate manualele pentru ultimul an de liceu le-a primit la finalul clasei a XI-a. Pentru că nu i-au încăput toate în rucsac, a lăsat în dulapul de la şcoală trei dintre cărţi. În toamnă, când a revenit la cursuri fata nu a mai găsit manualele în dulap. A reuşit să facă rost de două dintre cele trei cărţi pierdute, dar nu şi de manualul de informatică. Situaţia este complicată pentru că foştii săi colegi de clasă au returnat cărţile deja şi numeni nu mai are o copie. Deşi Alina s-a oferit să achite contravaloarea manualului pierdut, directorul liceului nu a acceptat.

 

Victorie MARE pentru Laura Codruţa Kovesi in instantă

 

Loading...