REVOLTATOR ! A aşteptat 75 de minute la Urgență fără să fie băgat in seamă ! A INTRAT IN COMA !

1731

Un bărbat de 38 de ani din Satu Mare se află în comă, după ce a fost ținut mai bine de o oră pe holurile Unității de Primiri Ugrențe a Spitalului Județean Satu Mare. Familia lui Laszlo Balogh spune că bărbatul a leșinat în toaleta spitalului, după ce a așteptat în zadar 75 de minute, fără să fie consultat de un medic.

Miercuri, Laszlo Balogh, muncitor la o firmă de construcții din Satu Mare, s-a simțit rău, iar patronul i-a dat bani de taxi și l-a trimis acasă. Cum în drum spre casă s-a simțit tot mai rău, taximetristul l-a dus direct la Urgență,scrie voceatransilvaniei.ro.

A fost ținut mai bine de o oră pe hol, timp în care doar i-a fost luată tensiunea și verificat pulsul, dar nu și de un medic specialist. Pentru că se simțea tot mai rău, bărbatul și-a chemat soția și unul din copii la spital.

Balogh a ajuns la Spitalul Județean Satu Mare la ora 12,25 și a intrat în comă la ora 13,40. Potrivit medicilor, în momentul în care a ajuns al spital avea tensiunea 140/90, iar pulsul în limite normale.

La un moment dat, a mers până la toaletă, dar aici a leșinat, fiind găsit pe jos de fiul său. Bărbatul a intrat în comă, iar joi a fost transportat la Spitalul Județean Baia Mare, iar de aici la Institutul Inimii din Cluj, în stare critică.

“M-a sunat sotul de la munca sa-mi spuna ca ii e rau. I-au luat numai tensiunea si au zis ca e buna dar el a zis ca i-a amortit mana si il doare inima. A mers unde sunt medicii si l-au aruncat afara, au zis ca nu sunt paturi. Mergeti afara si asteptati la rand, ei l-au lasat sa moara”, a declarat sotia barbatului.

Laszlo Balogh este tatăl a 5 copii, cel mai mic având doar 2 ani.

Conducerea instituţiei face verificări la Spitalul Judeţean Satu Mare.

loading...

Se fac verificări la Spitalul Judeţean Satu Mare după ce un bărbat de 38 de ani a intrat în stop respirator chiar în zona de aşteptare a Unităţii de Primiri Urgenţe. Potrivit managerului spitalului, după triaj, pacientul a primit cod verde. Potrivit procedurilor asta semnifica că bărbatul avea funcţiile vitale stabile dar trebuia preluat în 30 de minute de un medic specialist. Pe fişa pacientului, pulsul, saturaţia de oxigen şi tensiunea artierală, apar ca având valori normale.

„Facem verificări pentru a vedea exact ce s-a întâmplat iar astăzi vom avea şi concluziile preliminarii,” a precizat managerul Marcela Papici.

STAREA DE SĂNĂTATE A BĂRBATULUI S-A DETERIORAT TREPTAT ÎN TIMP CE AŞTEPTA LA UPU, SPUNE FAMILIA.

Soţia şi fiul lui Laszlo Balogh spun că starea de sănătate a bărbatului s-a deteriorat în timp ce aştepta la Unitatea de Primiri Urgenţe. Bărbatul avea mâna şi o parte a feţei amorţite, acuza dureri în piept şi respira cu dificultate.

„Îşi apăsa peste inimă şi nu putea sta jos, se plimba şi se simţea foarte rău. Am spus medicului că îi este foarte rău şi că nu vede că moarte,” a declarat soţia acestuia.

Femeia a mai adăugat şi că a încercat în repetate rânduri să atragă atenţia cadrelor medicale asupra stării de sănătate a soţului său. Fiul bărbatului a declarat că atunci când s-a adresat unui cadru medical, acesta i-ar fi răspuns înapoi că tatăl său ne este de fapt bolnav.

„Du-te afară că nu te doare inima, asta i-a spus lui,” a povestit fiul victimei.

La puţin timp după acest incident, bărbatului i s-a făcut rău chiar în toaleta Unităţii de Primiri Urgenţe. Abia atunci spune familia, medicii s-au alertat şi i-au acordat primul ajutor. Soţia spune că a fost mult prea târziu.

„Atunci au fugit acolo zece medici şi eu am strigat foarte tare că acuma degeaba mai fug că moarte,”spune soţia lui Laszlo Balogh

Bărbatul a fost transferat la Institutul Inimii din Cluj Napoca dar se afla deja în comă. Surse au declarat că el s-ar afla în moarte cerebrală.

loading...