Revoltat de modul în care au intervenit colegii săi, în timpul protestelor din Piaţa Victoriei ,un jandarm în rezervă și-a depus livretul militar

352

Un jandarm în rezervă și-a depus livretul militar, în semn de protest față de violențele colegilor din seara zilei de vineri, 10 august, la mitingul diasporei. E un gest de onoare, revoltat de modul în care au intervenit colegii săi, în timpul protestelor de vineri, 10 august, din Piaţa Victoriei.

Bărbatul, care e stabilit în Franţa, şi-a depus livretul militar, cu gradul de sublocotenent în rezervă. El își motivează gestul prin faptul că nu poate fi părtaş la acţiunile motivate politic ale Jandarmeriei şi susţine că şeful acestei instituţii ar trebui să-şi dea demisia.

E o situaţie fără precedent, aşa încât după o reflecţie atentă, m-am gândit că e o atitudine normală şi un semnal de alarmă că se trece o linie roşie. Nu mai doresc să fiu ofiţer în structura asta, nici măcar în rezervă. Nu mai am solidaritate cu niciun chip cu acei ofiţeri activi care coordonează în felul acesta, brutal, reprimarea unei manifestări paşnice, până la un anumit moment. Ei şi-au făcut treaba, numai că şi-au făcut-o excesiv şi pentru asta trebuie să răspundă, în frunte cu şeful Jandarmeriei şi ofiţerii superiori. Eu îi invit pe şefii Jandarmeriei la demisie şi nu pot să pun în joc decât jetonul pe care-l am, gradul meu de sublocotenent în rezervă. Putem să intuim puţin implicarea factorului politic şi obedienţa aceasta jegoasă a conducătorilor Jandarmeriei şi din Ministerul de Interne, e o situaţie fără precedent”, a declarat Dragoş Marcu, sublocotenent în rezervă, pentru Digi 24.

Loading...

 

Şefii Jandarmeriei, ministrul de Interne Carmen Dan, dar şi premierul Viorica Dăncilă s-au încurcat în minciuni și diversiuni

Loading...