Revoltă în PSD împotriva lui Dragnea. Pe cine vrea să pună numărul 2 în partid …

262

O parte dintre social-democraţi se revoltă împotriva şefului lor. Este vorba despre cei pe care îi nemulţumeşte profund modul în care Liviu Dragnea a propus să fie aleşi viitorii 16 vicepreşedinţi ai partidului.

„Ne întoarcem în anii 50, pe vremea epurărilor comuniste”, acuză deputatul Cătălin Rădulescu, zis şi „Mitralieră″. Asta în timp ce surse politice o dau pe şefa Guvernului, Viorica Dancilă, drept candidată pentru postul de preşedinte executiv.

În interiorul PSD a apărut un cor al nemulţumiţilor care critică modul în care Liviu Dragnea a decis să organizeze alegerile de sâmbătă. Aceştia susţin că Dragnea vrea ca cei 16 vicepreşedinţi ai partidului să fie votaţi doar de organizaţiile din care provin, pentru că un vot la nivel naţional ar fi mult mai greu de controlat.

loading...

Cătălin Rădulescu, deputat PSD: „Comitetul Executiv, nu ştiu la îndemnul cui, a luat o hotărâre nestatuară şi neconstituţională, prin care s-a hotărât ca din fiecare judeţ să candideze un bărbat şi o femeie. N-am auzit în viaţa mea să se poate interzice un drept oferit prin Constituţie.”

Rădulescu spune că a contestat hotărârea votată în unanimitate, luni, de colegii lui din Comitetului Executiv şi a lansat acuzaţii dure la adresa şefului de partid.

Cătălin Rădulescu, deputat PSD: „Nu pot să susţin aceste hotărâri care seamănă cu hotărârile din anii ’50, de pe vremea epurărilor comuniste, când dacă nu erau doriţi anumiţi oponenţi sau oameni mai vocali se stabileau nişte regulamente.”

Oficial, PSD Argeş, organizaţia din care provine şi deputatul „Mitralieră”, l-a propus pentru congresul de sâmbătă pe senatorul Şerban Valeca.

Şerban Valeca, senator PSD: S-a făcut un Comitet Excutiv extins, la care au participat 150-200 de persoane, şi au fost propuse două persoane. Eu şi cineva din sală, care l-a propus pe domnul Rădulescu. Până la urmă, nici persoana respectivă nu l-a mai votat, deci domnul Rădulescu a avut un vot pe care i l-am dat eu.”

Cea mai mare bătălie în PSD se va da, însă, pentru funcţia de preşedinte executiv, pentru că actualul titular de post, Nicuale Bădălău, a picat în dizgraţia preşedintelui. Acesta din urmă ar vrea, potrivit unor surse, ca postul să-i revină premierului Viorica Dăncilă, omul său de încredere. Ar mai exista, însă, un pretendent: Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătăţii în timpul tragediei din clubul Colectiv.

loading...