Recuziterul care l-a resuscitat pe Busu și i-a salvat viața:„Se vedea că nu mai putea să ţină telefonul, era şocul puternic…L-am întors, fiindcă dânsul căzuse cu faţa în jos…”

240

Florin Busuioc a fost salvat de la moarte de un angajat al Filarmonicii Oltenia, care i-a aplicat actorului manevre de resuscitare, până la sosirea echipajului SMURD. Tânărul a povestit cum a luat telefonul din mâna actorului și a fost ghidat prin telefon de dispecerul de la 112. 

Florin Busuioc a ajuns marți la Filarmonica din Craiova vesel și plin de viaţă, povestește Alex Ciucă. După piesă, însă, când a părăsit scena, actorul era alb la față.

„L-am văzut venind pe domnul Busuioc. Era roşu în obraji, plin de viaţă, iar când a ieşit din spectacol, pe la 20,40, era alb. Eu cred că extenuarea l-a doborât, programul prea încărcat”, spune Alex Ciucă (foto).

Alex, recuziter la Filarmonica Oltenia, și-a dat seama că ceva este în neregulă când actorii au început să strige după ajutor. Colegii lui Busu au sunat la 112, iar unul din ei a fost ghidat prin telefon cum să îi aplice manevrele de resuscitare. Era însă prea șocat de cele întâmplate și nu i-a putut aplica manevrele, astfel că cel care a intervenit a fost Alex, care a luat telefonul și a început să îl resusciteze pe Busu, primind indicațiile prin telefon.(Continuarea, mai jos …)

loading...

„Se vedea că nu mai putea să ţină telefonul, era şocul puternic, era multă tensiune… Am luat telefonul şi am încercat să-l ajut cât am putut de mult pe domnul Busuioc. Vorbeam cu cei de la SMURD, respectam toate indicaţiile pe care le primeam, l-am întors pentru că dânsul căzuse cu faţa în jos şi cu mâinile sub dânsul şi am început masajul cardiac. La telefon îmi spuneau exact cum să fac, eu chiar nu ştiam, îmi spuneau cât de tare să masez. Cam 5 minute a durat până când au ajuns cei de la SMURD”, a povestit Alex, potrivit Adevărul.

Directorul Filarmonicii Oltenia spune că, în urmă cu câteva luni, același recuziter i-a dat primul ajutor și unui coleg al său, care de asemenea intrase în stop cardio-respirator, însă acela nu a reusșit să scape.

„Același recuziter a mai avut un eveniment asemănător, în urmă cu câteva luni, atunci când l-a găsit pe un coleg de-al nostru în aceeași stare ca și pe Florin Busuioc, i-a dat primul ajutor, dar – din păcate – colegul nostru nu a reușit să scape”, a declarat Gabriel Zamfir, directorul Filarmonicii Oltenia, potrivit ziaruldecraiova.ro.

 

Băsescu tună şi fulgeră împotriva Guvernului:„Măi ticăloşilor, avem 43,5 miliarde euro!”

loading...