Rebelii sirieni au decapitat un baietel de 10 ani.Fapta absurda de care l-au acuzat

722
baiat decapitat de rebeli sirieni

Inregistrari video au fost puse marti in circulatie, in care rebeli sirieni par sa umileasca si apoi sa decapiteze un baiat despre care afirma ca ar fi un luptator proguvernamental palestinian capturat, relateaza BBC News.

Intr-o inregistrare video apar cinci barbati care pozeaza alaturi de copilul speriat, care ar putea avea 10 ani, in spatele unui camion. Unul dintre barbati il trage pe baiat de par. Acelasi barbat este filmat ulterior in timp ce pare sa decapiteze copilul, relateaza news.ro.

Acest incident ar fi avut loc la Handarat, la nord de Alep, o zona in care au loc confruntari armate intense, potrivit BBC.

In aceasta zona se afla tabara ilegala pentru refugiati palestinieni de la Ein El Tal, in care locuiau aproximativ 7.000 de persoane inainte sa fie deplasate de grupari armate in 2013.

Forte guvernamentale au incercat sa cucereasca Handarat in ultimele saptamani, in cadrul unei ofensive care a condus la intreruperea ultimei rute de aprovizionare a jumatatii de est a Alepului si la blocarea a aproximativ 300.000 de persoane in aceasta parte a orasului.

Inregistrarea in care apare baiatul, identificat pe unele retele de socializare drept „Abdullah Issa”, a fost postata online pentru prima data marti dimineata.

Barbatii din prima inregistrare video afirma ca baiatul este un luptator din cadrul gruparii Liwa al-Quds (Brigada Ierusalimului), o militie palestiniana proguvernamentala care opereaza in regiunea Alep.

Loading...

Potrivit Enab Baladi, un site care sustine opozitia, baiatul a fost capturat in Handarat de catre membri ai unei grupari rebele locale, Miscarea Nour al-Din al-Zinki.

Yasser Ibrahim Youssef, un mebru al Biroului Politic al gruparii, a declarat, intr-un mesaj postat pe Facebook, citat de site, ca o comisie judiciara independenta a fost insarcinata sa ancheteze incidentul.

Orice persoana dovedita ca a fost implicata in vreo incalcare va fi deferita justitiei militare, a adaugat Youssef.
Un consilier juridic al Armatei Siriene Libere (ASL), sustinuta de occidentali, a declarat, potrivit Enab Baladi, ca ASL ii va trage la raspundere pe cei care se vor dovedi vinovati de o a semenea fapta.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, un ONG cu sediul in Marea Britanie care monitorizeaza razboiul din Siria, a anuntat ca au avut loc confruntari violente intre forte proguvernamentale si rebeli, marti, in apropiere de Handarat, si ca a primit o copie a unei inregistrari video in care luptatori ucid un baiat pe care l-au capturat.

Amnesty International (AI) a publicat la inceputul acestei luni un raport in care detaliaza o serie de incalcari care ar fi fost comise de luptatori din cadrul Miscarii Nour al-Din al-Zinki, inclusiv rapiri si aplicarea torturii.

Aceasta grupare ar fi primit sustinere militara si financiara din partea Statelor Unite, Marii Britanii, Frantei, Turciei, Qatarului si a altor state arabe de la Golful Persic.

Loading...