Reacţia lui Tudorel Toader la zvonul că Guvernul Orban ar putea cere revocarea sa din Comisia de la Veneţia: ‘Era previzibil acest demers’

76

Rectorul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Tudorel Toader, fost ministru al Justiţiei şi fost judecător al Curţii Constituţionale, reacţionează la informaţia că şi-ar putea pierde statutul de membru titular al Comisiei de la Veneţia. Publicaţia „Europa liberă” notează că Guvernul Orban ar putea cere în luna decembrie înlocuirea lui Tudorel Toader din calitatea de reprezentant al României.

Loading...

Era previzibil acest demers, în condițiile în care mulți sunt cei care își doresc să fie membri titulari în Comisia de la Veneția. Rămâne de văzut. Guvernul anterior a menținut calitatea de membru supleant pentru Bogdan Aurescu. Cel mai probabil este faptul că voi trimite o scrisoare deschisă către președintele Comisiei de la Veneția. Eu cred că vor face un astfel de demers„, a declarat Tudorel Toader, pentru STIRIPESURSE.RO.

La finele lunii mai 2018, Tudorel Toader a început cel de-al doilea mandat de membru al Comisiei de la Veneţia. Tudorel Toader a fost numit pentru primul mandat la Comisia de la Veneţia în mai 2014, pe când era judecător al Curţii Constituţionale. Numirea este făcută de Guvern.

Loading...