Reacția lui Liviu Dragnea, în cazul deciziei CCR, care l-ar putea salva de condamnare:”Am auzit tot felul de comentarii de la oameni foarte bine pregătiți…”

275

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, la Parlament, că până nu citește motivarea deciziei CCR privind completurile de 5 judecători, nu poate răspunde întrebărilor legate de o intenție a acestuia de a cere revizuirea sentinței în dosarul „Referendumul”.

Întrebat, joi, la Parlament, dacă ia în calcul să ceară revizuirea sentinței definitive în dosarul Referendumul având în vedere decizia CCR privind completele de 5 judecători, Liviu Dragnea a răspuns: „Eu, spre deosebire de dumneavoastră, nu am surse foarte bune. Eu, până la ora asta, nu am văzut, nu am citit motivarea deciziei CCR de ieri. Am auzit tot felul de comentarii de la oameni foarte bine pregătiți, începând cu Alina Gorghiu și terminând cu altă personalitate. Deci până nu văd motivarea Curții, eu nu pot avea niciun fel de răspuns la întrebarea dumneavoastră”.

Dragnea a menționat că întâlnirea pe care a avut-o marți, la Parlament, cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, „nu a avut nicio legătură cu decizia CCR”.

La remarca jurnaliștilor că Toader a spus că decizia CCR a fost tema discuției, liderul PSD a spus că nu-și mai aduce aminte „toate cuvintele” care s-au rostit la respectiva întâlnire.

„Da, mă rog, este o a doua ciudățenie în materie. Ce să discut eu cu cineva despre o decizie care urmează să se ia? Nu știu ce a spus. Dacă cumva a spus că am discutat, printre altele, și de demersul făcut de dumnealui și anume sesizarea de constatare a unui conflict, poate am discutat și asta”, a declarat Dragnea. (Continuarea , mai jos …)

Loading...

„Nu îmi puteți cere să spun toate cuvintele, pentru ca nu îmi aduc aminte”, a adăugat liderul PSD.

Curtea Constituțională a României a decis miercuri că Înalta Curte de Casație și Justiție trebuie să schimbe imediat, prin tragere la sorți, toți membrii completurilor de 5 judecători, ca urmare a constatării existenței unui conflict juridic de natură constituțională între Parlament și ÎCCJ.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, marți, după întâlnirea cu Liviu Dragnea, că discuția cu liderul PSD a vizat dezbaterea de miercuri a CCR pe sesizarea premierului în legătură cu un conflict de natură constituţională între Parlament și instanța supremă pe formarea completelor.

„Mâine (miercuri- n.r.) se va judeca la CCR acel conflict juridic de natură constituțională. Aceasta a fost principala temă a discuției. Nu am discutat în legătură cu decizia pentru că nu avem de unde să știm care va fi decizia. Azi când vorbim nu mai vorbim de sesizarea depusă de mult, azi vorbim de procedură. Despre cine va merge din partea Guvernlui la CCR să susțină sesizarea și eventual dacă sunt elemente noi de susținere față de sesizare. Decizia CCR, indiferent de dezlegarea ce va fi dată, va fi precum toate celelalte, obligatorie, erga omnes, de la momentul publicării în MO. Practic nu ai ce să discuți despre conținutul deciziei. Pe de altă parte, nu avem nicio marjă de apreciere privind procedura de urmat”, a declarat ministrul Justiției.

Loading...