RĂZBOI TOTAL între FIREA și DRAGNEA:”Știu din ce am observat că doamna Dan se consultă cu președintele Liviu Dragnea, cred că s-a consultat și în acest caz…”

332

Propunerea primarului Capitalei, făcută în cadrul Comitetului Executiv Național al PSD, de demitere a ministrului de Interne, Carmen Dan a eșuat. Dintre toți cei prezenți, Firea a fost singura care a votat pentru. Liderul PSD Ilfov a făcut declarații incendiare care arată că se află într-un război total cu Liviu Dragnea.

La finalul lucrărilor Comitetului Executiv Național, Gabriela Firea a declarat, în legătură cu faptul că nu a fost votată propunerea ei de destituire a ministrului Carmen Dan, că acest lucru va avea consecințe nefaste pentru România. Primarul Capitalei a declarat că a făcut propunerea deoarece este îngrijorată de semnalele date de la Comisia Europeană în legătură cu consecințele intervenției jandarmilor la mitingul din 10 august. „Doamna comisar Corina Crețu mi-a spus că șefii CE și-au exprimat îngrijorarea față de ceea ce s-a întâmplat în 10 august în București. Ei au înțeles o parte a intervențiilor, dar au spus că nu înțeleg de ce manifestanții care nu au fost violenți au fost nevoiți să suporte gazele și tratamentul la care au fost supuși. Este posibil ca pe 12 septembrie, domnul Juncker, în raportul pe care îl face, să facă referire și la ceea ce s-a întâmplat în București în noaptea de 10/11 august. (în 12 septembrie, președintele CE va prezenta în plenul PE, reunit la Strasbourg, un raport despre Starea Națiunii -n.r). Am exprimat aceste îngrijorări și, ca primar general, am constatat că responsabil este ministrul, care a pasat răspunderea la prefectul Capitalei. Nu este posibil să sufere toată țara pentru erorile doamnei ministru”, a afirmat Firea.

Gabriela Firea a adăugat că ea crede că liderul PSD cunoștea situația deoarece ministrul se consultă cu el în mai multe chestiuni. „Știu din ce am observat că doamna Dan se consultă cu președintele Liviu Dragnea, cred că s-a consultat și în acest caz”, a spus primarul. Ea a precizat că este posibil ca pe 12 septembrie să se decidă menținerea MCV-ului pentru România, iar Bulgaria să iasă mult mai bine decât noi și asta din cauza modului în care au intervenit jandarmii.

În ceea ce privește răspunsul dat de Carmen Dan la acuzațiile pe care i le-a adus, Firea s-a declarat stupefiată că ministrul a adus cu ea o mulțime de documente din care reiese că atât ea, cât și prefectul Capitalei, Speranța Clișeru, au fost monitorizate.

„Doamna ministru nu a răspuns deloc celor afirmate de mine, a venit cu documente xeroxate, mesaje printate, discuții personale între doamna prefect și cineva din minister. Are o problemă personală cu mine și cu doamna prefect. A continuat șirul de acuzații indirecte că doamna prefect ar fi dat ordinul. Eu speram că o va retrage domnul președinte Dragnea, pentru că el a propus-o. Doamna Dan a făcut multe lucruri pentru a o defăima pe doamna prefect și pe mine. În 30 de ani niciun ministru nu s-a debarasat de răspundere și să o paseze prefectului”, a afirmat Firea. Aceasta a mai spus că a avut și ieri o discuție cu Liviu Dragnea pe această temă și că liderul PSD i-ar fi reproșat că alimentează Opoziția și pe președintele Iohannis cu afirmațiile pe care le face.(Continuarea, mai jos …)

loading...

„Eu am spus de ieri toate aceste lucruri și mi-am exprimat toate îngrijorările legate de imaginea României. Ieri, domnul președinte nu a dat un răspuns concret, nici că o retrage, nici că nu. Eu nu vreau să dau muniție celor din Opoziție, așa cum am fost acuzată”, a spus primarul general al Capitalei.

Gabriela Firea a adăugat că a declarat la CEx că nu vrea să candideze la președinție, iar Dragnea a secondat-o și a spus că nici el nu va candida. În acest context, Firea a afirmat că la propunerea ca liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, să fie candidatul comun, au fost doar aplauze anemice în sală. Politicianul a tradus asta drept o dezamăgire a social-democraților, care nu sunt în stare să dea un candidat propriu la președinție.

Primarul general al Capitalei, deși a reafirmat că nu a avut prea mult sprijin din partea Guvernului, a tratat-o cu multă delicatețe pe Viorica Dăncilă. Firea a apreciat intervențiile premierului în cursul ședinței CeX și a spus că a fost foarte conciliantă și că a încercat să împace pe toată lumea.

„Azi puteam salva ceva, puteam face diferența între bine și rău”, a afirmat Firea despre faptul că imaginea României ar putea avea de suferit în urma faptului că PSD nu a ales să recunoască faptul că ministrul Dan a greșit. Ea a adăugat că viitorul va arăta că ea a avut dreptate. Gabriela Firea a sugerat că colegii ei nu au votat propunerea de destituire a ministrului deoarece „s-au uitat la domnul președinte”, dar a precizat că îi înțelege. La rândul ei, speră să nu fie tratată aspru pentru că a avut curajul să ceară asta. Firea a declarat că dacă i se vor pune piedici la o nouă candidatură la Primăria Capitalei, există și varianta candidaturii independente.

Relația ei cu liderul PSD depinde foarte mult și de felul cum va reacționa Liviu Dragnea, care, până acum a demonstrat că o pune pe Carmen Dan mai presus de orice.

„Simt și le-am spus și colegilor mei că am pierdut chiar și oameni care ne-au simpatizat. Trebuie să facem ceva, să spună și alții ce, că nu sunt guru PSD”, a răspuns Firea întrebată dacă PSD a pierdut cu acest episod, că ministrul nu și-a asumat răspunderea pentru consecințele evenimentelor din 10 august.

 

Decizia asunsă de Dragnea. Cum vrea liderul PSD să o înlăture pe Firea

 

loading...