Rareș Bogdan a vorbit despre SCANDALUL MOMENTULUI :”Nu e vremea bocetelor. Iohannis a dat ȘAH „dușmanului real” al României …”

588
Rares Bogdan, LIVE la "Jocuri de Putere"

Realizatorul TV Rareș Bogdan oferă o interpretare surprinzătoare deciziei-șoc a lui Klaus Iohannis de azi, de revocare a șefei DNA. Prin gestul său, președintele strică jocurile „dușmanului real” – PSDragnea și demontează scenariul preconizat al suspendării. Cu calm si ratiune, dar nu fara pasiune, despre ce inseamna sa traiesti intr-un „Ospiciu numit Romania”!, a scris Rareș Bogdan pe pagina sa de Facebook.

– A fost șocantă vestea de dimineață, dar șocul a trecut. Dimineață ne-a explodat inima, ne-a fugit pământul de sub picioare.
– Părea că frontul cade, dar nu este așa. Nu trebuie să uităm că dușmanul e unul singur: PSDragnea.
– Nu am dorit să intervin pe parcursul zilei, îmi cer scuze tuturor colegilor celor care m-au sunat azi să mă întrebe cum comentez decizia lui Iohannis, am dorit să las să treacă aproape 12 ore să vă spun părerea mea în direct la „Jocuri de Putere”.
– Am scris dimineață un text emotiv, dar l-am șters, și cred că am făcut bine. Am băut un pahar cu apă, sunt extrem de încântat de mine că am fost calm, echilibrat.
– Am luat o coală și am împărțit-o cu o linie verticală în două: Ce câștigăm și ce pierdem. Mi-am lăsat deoparte inima și sufletul vulcanic. Am vrut să las exclusiv creierul să ia conducerea întregii zilei.
– Nu e vremea bocetelor și a găsirii de vinovații. Terenul de luptă este tot acolo.
– Seara trecută, în emisiune, doi jurnaliști la fel de bine informați ca mine încercau să afle de la mine dacă e adevărată informația cu revocarea.
– Era o informație care a acaparat interesul tuturor. Dar să nu uităm că terenul de luptă e tot acolo. Dragnea a anunțat azi că nu se oprește, că discută în continuare despre suspendare. Avem într-o parte oamenii din lista lui Dragnea (Șerban Nicolae, Nicolicea, Manda, Paul Stănescu, Buzatu) și dincolo restul țării.
– Am cântărit toată ziua de azi ce să le spun oamenilor care așteaptă un semn. Am decis să vă spun ce cred eu, cu riscul să se supere unii pe mine, chiar și oamenii de prin palate. Inima a rămas în zona unei întrebări, unica la care nu am găsit un răspuns, la restul întrebărilor am găsit explicații corecte, plauzibile.
– Singura întrebare neînțeleasă: o chestiune care ține de modul de raportare. De ce nu a ieșit însuși președintele să își explice decizia. Dacă aș fi fost consilier la Cotroceni, i-aș fi dat 40 de avantaje pentru a ieși în față să explice gestul domniei sale, este un gest plauzibil, dar trebuie explicat.
– Am auzit azi toate năzbâtiile: că Iohannis a fost șantajat (vă spun sigur, președintele nu poate fi șantajat), că are tot felul de motive personale…
– Cred că Iohannis nu numai că a citit de multe ori motivarea CCR, dar a și pus pe două coloane avantajele și dezavantajele. Când îți construiești întreaga strategie politică pe ideea statului de drept și pe domnia legii, chiar dacă în spatele deciziei CCR este prea mult politic, este complicat să explici asta în afara țării, ei nu știu cine conduce CCR.
– Pe scenariul că ar fi refuzat să o revoce pe Kovesi, președintele urma să fie suspendat rapid de aceste rapandule care conduc Senatul, Camera Deputaților sau Guvernul, iar în interimat ar fi măcelărit totul.
– Băieții lor ar fi revocat-o în secunda doi pe Kovesi, văzută ca dușmanul nr.1. Ca o paranteză, Kovesi a a avut azi o prestație impecabilă. Acum DNA trebuie să demonstreze că instituția nu a stat într-un om și că duce mai departe lupta anticorupție.
– Pe Kovesi o revocau în maxim 10 zile. Promulgau rapid Legile justiției, Codul Penal, puneau la DNA o slugă, mazileau întreaga conducere a SRI, a SPP, detonau deciziile CCR, îl puneau în locul lui Lăzăroiu pe Iordache, că asta își dorește, să ajungă judecător CCR, schimbau legea care le interzice condamnaților penali să devină premieri ai României.
– Sigur, Klaus Iohannis se întorcea după suspendare, dar cât de mult dura să repare ceea ce făceau aceste rapandule în 2 luni de zile?!
– Planul lor era ăsta: marți votăm suspendarea, iar 2 luni suntem doar noi și ai noștri. Nu puteau să treacă de votul popular, aveau nevoie de 6 mil. de voturi, niciodată nu puteau să scoată nici măcar 4 milioane cât au avut la alegerile din 2016.
– Ce a făcut azi Klaus Iohanni, aruncând în aer o parte din votanții lui captivi și din nucleul lui electoral dur: a mai dat o șansă României. Pentru că azi nu sunt trecute Codul penal, nici dezincriminarea conflictului de interese, iar numirea șefului DNA nu se face după legea nouă modificată de PSD, pentru că nu e încă promulgată.
– Iohannis le-a dat șah, jocul nu este jucat, Codul penal și Legile justițiie mai au au o șansă. Chiar dacă vă este greu să credeți, vorbesc aici cu publicul „Jocuri de Putere” care e nucleul dur al lui Klaus Iohannis, președintele a decis să nu lase PSDragnea să acapareze complet statul român.

loading...

Televiziunile de propaganda a PSD au inceput sa o atace violent pe Anca Jurma, proaspat numita procuror sef, in locul Laurei Codruta Kovesi

loading...