Raport Europol : 11 terorişti jihadişti au fost prinşi anul trecut în România

504

Unsprezece terorişti jihadişti au fost prinşi în România anul trecut, conform unui raport Europol dat publicităţii miercuri,20 iulie ,2016. Raportul mai arată că în 2015 în urma atacurilor teroriste din statele membre UE 151 de persoane au murit, iar peste 360 au fost rănite. Tot în 2015 au fost arestaţi 1.077 de terorişti, scrie News.ro.
SRI

Documentul mai arată că o persoană din România a fost vizată, în anul 2013, de o procedură judiciară încheiată pentru infracţiuni de natură teroristă. În 2014 şi 2015 nimeni nu a fost judecat în România în astfel de dosare.

Raportul aminteşte şi că un cetăţean român, Iulian Gherguţ, a fost răpit în martie 2015, în zona de graniţă dintre Burkina Faso, Niger şi Mali, de gruparea jihadistă al-Murabitun.

Loading...

România este menţionată în raportul Europol şi în legătură cu gruparea kurdă PKK.

“PKK şi-a sporit eforturile de strângere de fonduri, propagandă şi recrutare, după prăbuşirea acordului de încetare a focului cu Turcia, în iulie 2015 şi după escaladarea conflictului. Austria, Belgia, Franţa, Germania, Grecia, România, Suedia, Elveţia şi Olanda au semnalat o continuare a campaniilor anuale ale PKK de strângere de fonduri, ce includ donaţii, taxe de membru şi alte surse de venit. Se crede că sumele finanţează aripa armată a grupării (…), precum şi filiala grupării din Siria, YPG”, se arată în raport.

sursa economica.net.

Loading...