Raport devastator ! Curtea de Conturi a găsit probleme MAJORE la Ministerul Justiţiei

523

Curtea de Conturi a găsit probleme majore la Ministerul Justiţiei, condus anul trecut de Florin Iordache şi Tudorel Toader.

Situaţiile financiare consolidate ale Ministerului Justiţiei la data de 31 decembrie 2017 nu prezintă o imagine fidelă şi veridică, prezentând denaturări semnificative, atât în cadrul aparatului central, cât şi în cadrul entităţilor din subordine, arată raportul auditului Curţii de Conturi, prezentat în şedinţa publică pe 24 iulie. Misiunea de audit menţionează că aparatul central al MJ a majorat neregulamentar în anul 2017 cheltuielile efective cu suma de 6 mln lei, ca urmare a casării unui activ nefinanciar (reţeaua pentru computere).

Raportul auditului Curţii de Conturi relevă că procesul de achiziţii publice a fost afectat de un şir de neconformităţi, dar care nu au avut impact asupra raportării cheltuielilor. În acest context este menţionată nepublicarea regulamentară a anunţului de intenţie şi a planului anual de achiziţii de către aparatul central al Ministerului Justiţiei şi, respectiv, Inspectoratul Naţional de Probaţiune.

De asemenea, a fost constatată planificarea incompletă a valorii estimative a unor achiziţii publice, neasigurarea depunerii la momentul semnării a cinci contracte de achiziţii de către ofertanţii câştigători a garanţiei de bună execuţie a contractului în sumă totală de peste 1 mln lei.(Continuarea, mai jos ….)

Loading...

S-a mai constatat monitorizarea insuficientă de către Ministerul Justiţiei a procesului de construcţie şi reconstrucţie a penitenciarelor conform Planului de acţiuni al Guvernului pentru anii 2016-2018, fapt care influenţează tergiversarea executării în termen a cerinţelor privind îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie. Deficienţele constatate de auditul public a afectat situaţiile financiare consolidate ale Ministerului Justiţiei cu suma 16,2 mln lei, scrie Adevarul.ro.

Victoria URIAȘĂ pentru Laura Codruța Kovesi, care CUTREMURĂ Sistemul

Loading...