PSD și ALDE s-au reunit în ședință de urgență. Anunț BOMBĂ : „NU va fi OUG!”

296

PSD și ALDE s-au reunit în ședință de urgență, lun, pentru a discuta despre oportunitatea unuie OUG pentru Codurile Penale. La ședință a participat și Viorica Dăncilă. După reuniune, Tăriceanu a anunțat ferm: nu va fi OUG.

”Scoateți din discuție acest subiect. Vom merge exclusiv pe calea dezbaterii parlamentare”, le-a spus Tăriceanu ziariștilor prezenți la Palatul Parlamentului, după o reuniune neanunțată a coaliției de guvernare, la care au mai participat, printre alții, liderul PSD, Liviu Dragnea, și premierul Viorica Dăncilă.

La întrebările ziariștilor, Tăriceanu a precizat că nu se are în vedere nici asumarea răspunderii pentru modificarea codurilor penal și de procedură penală.

Chestionat dacă PSD a agreat aceste variante, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns: „Sigur ca da”. Acesta a precizată însă că „va trebui fără îndoială să facem sesiune extraordinară”.(Vezi mai jos ,ce a spus Liviu Dragnea…)

loading...

Tăriceanu a acuzat însă întârzieri în intrarea în vigoare a legilor promovate de PSD-ALDE, prin „toate tertipurile posibile” din partea opoziției și a președintelui, afirmând că se așteaptă să se întâmple același lucru și la modificarea codurilor penale.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că nu este exclusă nicio variantă, dar, în acest moment, în coaliție s-a decis ca modificările la Codurile Penale să treacă prin procedură parlamentară, nu prin Ordonanță de Urgență.

”O să facem o sesiune extraordinară, dar nici sesiunea extraordinară nu poate să țină toată vara. Vom încerca să adoptăm în procedură rapidă (…) Așa cum spunea și domnul Bădălău, la o adică nicio soluție nu e dată la o parte. Dacă se împotmolește, atunci se vor lua măsuri”, a declarat Liviu Dragnea.

DOCUMENT ! Dragnea este DEMIS automat din functie, chiar de catre Codul de Etica al PSD

loading...