PSD si ALDE, AU PIERDUT majoritatea in Camera Deputatilor. Dragnea „se prabuseste” …

504

Majoritatea PSD-ALDE a pierdut majoritatea in Camera Deputatilor dupa ce patru deputati ai PSD au trecut, luni, la partidul lui Victor Ponta, Pro Romania.

PSD are in ceast moment 144 deputati, la care se adauga cei 19 ai ALDE. In total, cele doua partide 163 de deputati, insa majoritatea majoritatea de jumatate plus unu din Camera Deputatilor, necesara pentru trecerea unor legi organice si pentru cvorum de vot final este de 165 de voturi.

La Senat, cei de la PSD si ALDE au impreuna 73 senatori, majoritatea fiind de 69.

Fostul lider PSD Victor Ponta a anuntat, luni, ca patru deputati PSD, Ion Mocioalca, Ion Spanu, Mihai Popa si Mihai Mohaci, au demisionat, alaturandu-se Pro Romania.

Echipa PRO Romania din Parlament si din teritoriu s-a marit cu oameni „care nu pot fi cumparati sau speriati”, a spus Ponta.

„Deputatii Ion Mocioalca, Ion Spanu, Mihai Popa si Mihai Mohaci sunt oameni alaturi de care am muncit in perioada guvernarii 2012-2015 si alaturi de care am promis in Campania din 2016 ca vom continua politicile de dezvoltare, educatie, sanatate, agricultura, infrastuctura”, scrie Ponta pe Facebook, concluzia sa fiind ca, „din pacate, PSD a fost confiscat de un grup infractional care duce tara in dezastru, iar PRO Romania este alternativa la PSDragnea si PNLOrban”. (Continuarea, mai jos …)

Loading...

Deputatul Ion Mocioalca, presedinte al PSD Caras-Severin, a anuntat, luni, si pe pagina sa de Facebook ca dupa 24 de ani a ales sa demisioneze din partid si sa se alature Pro Romania, partidul condus de Victor Ponta.

Dupa ce a expus mai multe momente traite in cadrul partidului, Mocioalca a scris ca este umilitor fiecare CEx al partidului de guvernamant si ca inaintea fiecarei sedinte el si colegii sai se intreaba daca vor fi ”judecati”.

”Este dezamagitor, insa, ca acum, dupa toata aceasta istorie comuna, sa constat ca nu mai exista niciun fel de respect pentru toate aceste eforturi. Mai ales din partea unor persoane care nu au fost alaturi de noi atunci cand treceam prin cele mai cumplite momente. Este nedrept si umilitor ca eu, asemenea unor alti colegi ai mei din PSD, sa asteptam fiecare CEX al partidului intrebandu-ne daca acela va fi momentul in care vom fi pusi in discutie si judecati de persoane care in marea lor majoritate nu au trait in acest partid niciodata momentele de care am avut noi parte. Aceasta stare de fapt o consider umilitoare si intolerabila! Dar in politica infrangerile sunt, cateodata, mai valoroase decat victoriile, iar victoriile pot fi calea catre infrangeri dramatice”, a scris Mocioalca.

Loading...