PROTESTE VIOLENTE in Polonia si ciocniri cu fortele de ordine ,dupa ce un tanar a fost injunghiat mortal de patru arabi. Ce facuse victima de Revelion…

698
proteste

Ciocniri cu fortele de ordine au avut loc duminica in orasul Elk din nord-estul Poloniei, dupa ce patru cetateni straini au fost retinuti pentru injunghierea mortala a unui polonez de 21 de ani, potrivit AFP,scrie stirileprotv.ro.

„Am retinut patru cetateni straini ca urmare a unei crime comise sambata spre duminica”, a declarat, pentru AFP, Agata Kulikowska, reprezentant al Politiei. Purtatoarea de cuvant nu a dorit sa precizeze nationalitatile celor arestati.

Agentia poloneza PAP relateaza, potrivit AFP, ca ar fi vorba despre persoane originare din Tunisia, Maroc si Algeria. Suspectii lucreaza la un local cu specific oriental din Elk.

proteste

Mass-media din Polonia relateaza ca in noaptea de Anul Nou victima lansase o petarda in directia localului. Furiosi, suspectii l-ar fi injunghiat de mai multe ori pe tanarul de 21 de ani, iar ranile extrem de grave i-au provocat moartea.

Loading...

Duminica dupa-amiaza, sute de localnici din Elk au iesit in strada in semn de protest fata de incident. AFP noteaza ca unii dintre ei aveau asupra lor pietre si petarde. Multimea s-a strans in fata localului Prince Kebab, iar manifestantii au spart geamurile si au distrus echipamentele, dupa care au atacat fortele de politiei care au intervenit pentru a-i opri.

proteste

„Am arestat 21 de persoane, pe cei mai agresivi dintre manifestanti. La fata locului au sosit intariri. Situatia e pe cale sa reintre in normal„, a spus Agata Kulikowska. Primarul orasului a lansat un apel la calm si a cerut ca memoria victimei sa fie respectata

 

Loading...