Proteste in mai multe orase si in fata Parlamentului, dupa votul din Senat in cazul Oprea. „DNA sa vina sa va ia!! Nu va mai votam!”

493
Protest Gabriel Oprea

Aproape 200 de oameni s-au strans in fata Parlamentului Romaniei, scandalizati ca luni senatorii au facut scut in jurul lui Gabriel Oprea si l-au lasat cu imunitatea intacta.

Protestul a fost anuntat pe Facebook, iar initiatorii precizeaza ca se gandesc la cei care nu mai sunt si nu-si mai pot cere singuri dreptate. Este si cazul politistul Bogdan Gigina, care a murit in timp ce il escorta pe Oprea.

In fata valului de revolta populara, joi liberalii si social democratii s-au gandit ca ar trebui reluat votul in privinta lui Oprea, asta desi, procedural, nu este posibil.

Protest Gabriel Oprea

Participantii au tinut sa isi exprime revolta fata de parlamentarii care, in urma cu trei zile, au decis sa il protejeze pe fostul ministru de Interne Gabriel Oprea de urmarirea penala ceruta de DNA. Votul a starnit un val de emotie in mediul online, iar multi au iesit in strada ca sa arate ca le

Protestatar: „DNA sa vina sa va ia! Nu va mai votam!

In Piata Victoriei din Timisoara, s-au adunat aproape o suta de persoane, conform numaratorilor jandarmilor.

Protestatara: „Daca mi se parea normal ce s-a intamplat, nu eram aici.

Loading...

Oamenii cer insistent demisia din Senat a lui Oprea si, astfel, dreptate pentru politistul Bogdan Gigina. Joi, si presedintele Romaniei, Klaus Iohannis a condamnat public gestul senatorilor.

Protest Gabriel Oprea

Klaus Iohannis: „Cred ca acest vot care in sine nu este singular din pacate, arata foarte clar ca este nevoie de o reinoire, de o curatire a clasei politice si ca este nevoie de reforma parlamentare. Fiecare trebuie sa hotareasca singur ce face. Dar Senatul si Camera Deputatilor sa inteleaga odata pentru totdeauna ca acolo nu se voteaza vinovatia sau nevinovatia cuiva. Asta se stabileste in instanta.

In plin scandal, liberalii au anuntat ca luni vor solicita reluarea votului in Senat. Si i-au cerut si liderului PSD, Liviu Dragnea, sa ii sustina in acest demers. Ulterior, si Gabriel Oprea a scris pe Facebook ca ii va solicita presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, sa supuna la vot inca o data cererea DNA. Daca luni isi ruga colegii sa il ajute si sa ii fie alaturi in fata procurorilor, acum ii va ruga sa il lase fara imunitate.

Insa, conform regulamentului, procedura nu poate fi reluata de Camera superioara a Parlamentului. Votul a fost deja publicat in Monitorul Oficial si transmis Parchetului General.

Votul ar putea fi reluat doar daca procurorii DNA transmit o noua cerere de urmarire penala pe numele fostului vicepremier, acuzat de ucidere din culpa si vin cu probe noi.

Loading...