PROTEST în faţa GUVERNULUI ! Zeci de MAME şi COPII se REVOLTĂ: „Ne FURAŢI viitorul”

271

Un flashmob are loc duminică, în Piaţa Victoriei. Intitulat „Ne furaţi viitorul”, protestul a adunat deja câteva zeci de persoane în faţa Guvernului, majoritatea mame şi copii, dar şi femei însărcinate. 

Începând cu ora 12, în urma unei mobilizări ce a pornit pe Facebook, aproape 60 de persoane s-au adunat în faţa Guvernului pentru a protesta cu fluturaşi de salarii şi cartonaşe roşii. Printre protestatari se numără mai mulți salariați din domeniul IT, mame cu copii de maxim 4 ani, dar şi viitoare mămici.

loading...

Manifestaţia are loc în contextul în care Guvernul a dat OUG 3, care scade semnificativ veniturile persoanelor aflate în concediu medical sau de creştere a copilului, informează Realitatea.

„Ia cu tine un cartonas rosu, hai sa-i penalizam! Noua ordonanta OUG 3/2018, care presupune a rezolva problema celor cu contract part-time si a celor angajati in IT, scade semnificativ veniturile persoanelor aflate in concediu medical. Pacienti, mame ce intra in prenatal, parinti ai caror copii sunt bolnavi etc”, a fost doar unul dintre mesajele protestatarilor, pe pagina de Facebook a evenimentului. Ei explica pe reteaua de socializare modul exact in care sunt afectate indemnizatiile si ofera un exemplu concret in acest sens: „Dupa OUG 3/2018, pentru calculul CAS se elimina plafonul de 35%, iar CAS se calculeaza ca 25% din indemnizatia de concediu efectiv primita de fiecare. La o indemnizatie de 3.400 lei, in luna ianuarie, o mamica a primit 3.036 lei, dupa ce a fost oprit CAS, iar acum, in luna februarie, mamica a primit 2.550 lei. Mai exact, i-au fost luati 486 lei. Acestea sunt efectele modificarii Codului Fiscal” .

loading...