Prognoza METEO pe trei luni ! Vom aveam o vară TORIDĂ, cu...

Prognoza METEO pe trei luni ! Vom aveam o vară TORIDĂ, cu temperaturi CANICULARE, FURTUNI puternice, dar şi SECETĂ

235

Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat estimările meteorologice pentru intervalul iunie-august 2017. Ne aşteaptă o vară caniculară, cu temperaturi peste medie, furtuni şi secetă accentuată în multe zone ale ţării,scrie observator.tv.

Pentru luna Iunie, temperaturile medii lunare se vor situa, în general, in apropierea mediei climatologice, iar cantitatile totale de precipitatii vor fi in general deficitare, exceptand zonele de munte unde vor fi normale sau usor excedentare.

loading...

În luna iulie, temperatura medie lunara a aerului va fi mai ridicata decat norma climatologica, indeosebi in sudul, sud-estul si vestul tarii. Cantitatile totale de precipitatii vor fi deficitare in toata tara. Deficitul cel mai pronuntat s-ar putea inregistra in sudul, sud-estul si estul teritoriului.

Pentru august, temperaturile medii lunare se vor mentine peste normele climatologice in sudul, sudestul si vestul tarii si vor fi apropiate de normal in rest. Precipitatiile totale lunare vor fi deficitare in toata tara, iar cantitatile cele mai scazute s-ar putea consemna in sud, sud-est si sud-vest.

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

loading...