Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, mesaj ameninţător pentru politicienii penali: „Sunt necesare şi alte măsuri?”

278

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, prezintă bilanţul DNA, la o zi de la avizul negativ al CSM. Aceasta a susţinut că instituţiile publice sunt în continuare fraudate prin corupţie şi se întreabă dacă justiţia face suficiente eforturi pentru eradicarea acestui fenomen sau sunt necesare şi alte măsuri. De asemenea, şefa DNA a spus că anul trecut 1000 de inculpaţi au fost trimişi în judecată.(Vezi mai jos ce a spus…)

Loading...

”Este important ca analiza noastră poate fi utilă pentru fundamentarea unor decizii privind reducerea corupţiei în România. Anul 2017  a fost un an dificil în lupta împotriva corupţiei. Însăşi demersul de a lupta împotriva corupţiei a fost puternic contestat şi a fost pus sub semnul întrebării. Deşi noi descoperim şi trimitem în judecată tot mai mulţi inculpaţi, instituţiile publice sunt în continuare fraudate prin corupţie. Aşadar, ne punem întrebareapunem întrebarea: avem instituţii mai curate, justiţia face suficiente eforturi pentru a eradica acest fenomen sau sunt necesare şi alte măsuri. Anul trecut 1000 de inculpaţi au fost trimişi în judecată. Le reamintesc celor care nu ştiu sau au uitat că DNA se ocupă doar de corupţia la nivel înalt. O treime din inculpaţii trimişi în judecată au avut funcţii de conducere, control, demnităţi publice sau alte funcţii importante: 3 miniştri, 5 deputaţi, un senator, doi secretari de stat, un fost preşedinte al Camerei deputaţilor şi un secretar general al unui minister au fost trimişi în judecată, în urma investigaţiilor DNA. Ce ne arată aceste cifre? Aceste cifre ne arată că de cele mai multe ori cei care comit infracţiuni de corupţie sunt cei care au principala atribuţie conducerea instituţiilor sau gestionarea instituţiilor publice. Funcţiile de conducere le-au permis să abuzeze de banul public, să aprobe investiţii inutile sau să favorizeze firmele agreate.”, a spus Kovesi.

Iliescu reactioneaza VIOLENT ,dupa ce Iohannis a dat aviz procurorilor sa il urmareasca penal:„Am decis sa ies din tacere…”

Loading...