“Prințul Țiganilor”va ÎNFUNDA PUȘCĂRIA din România !

1511

Cunoscutul interlop Cosmos Tănase a fost condamnat la zeci de ani de închisoare după ce anchetatorii au decis să contopească două condamnări din Spania și una din România.
cosmos_1-465x390Unul dintre cei mai temuți interlopi din municipiul Iași a aflat perioada în care va sta în spatele gratiilor. Tribunalul București a contopit pedepsele din Spania și din România ale liderului interlop Cosmos Tănase, cap al clanului cu același nume.

“Prințul Țiganilor, așa cum este supranumit bărbatul, a primit o condamnare de 10 ani, 5 luni și 103 zile.
Con­damnarea stabilită în cazul lui Cosmos Tănase a fost calculată după ce judecătorii au contopit o pedeapsă de 9 ani şi 8 luni primită în 2014 în România, pentru trafic internaţional de droguri şi una de 2 ani primită în Spania, în 2014, pentru falsificare de carduri. Cele 103 zile au fost adăugate dintr-o altă pedeapsă, de 5 ani şi 11 luni, pe care Cosmos a primit-o în 2006. El nu şi-a executat pedeapsa în totalitate după ce a evadat dintr-o închisoare spa­niolă, arată Ziarul de Iași.
Din pedeapsa de 10 ani, 5 luni şi 103 zile de puşcărie primită, Cosmos Tănase a executat deja, prin deducerea arestului din România şi Spania, dar şi prin deducerea perioadei petrecute în puşcărie în România, mai bine de jumătate, respectiv 5 ani şi 6 luni.
cosmos-alaturi-de-adrian-minune
Dar legea spune că dacă el va avea o bună purtare, el poate fi eliberat peste mai puțin de trei ani, după ce va executa trei pătrimi din pedeapsă.
Cosmos Tănase putea sta mult mai mult în spatele gratiilor dacă judecătorii Curţii de Apel Iaşi nu ar fi scăzut, în 2014, condamnarea pe care Cosmos Tănase o pri­mise, în primă instanţă, pentru trafic de droguri, respectiv 15 ani. Pedeapsa a fost scăzută atunci până la 9 ani şi 6 luni, mai adăugându-se 2 luni ca urmare a unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Procurorii DIICOT l-au arestat pe Cosmos Tănase în februarie 2012 după ce au descoperit în mașina condusă de doi locotenenți de-ai săi o pungă cu 1,5 kilograme de cocaină. Drogurile erau aduse în țară de la Barcelona și urmau să fie distribuite în Iași.
În tot timpul procesului, apărătorii lui Tănase au invocat că la dosar nu sunt probe directe care să demonstreze implicarea in­terlopului în această tranzacţie, altele decât declaraţiile martorilor cu identitate protejată sau a interceptărilor, arată Ziarul de Iași.
Cine este Cosmos, Prințul Țiganilor
Potrivit Spynews, Cosmos Tănase provine dintr-o familie extrem de vestită din Brăila. Tatăl acestuia a ţepuit mai mulţi brăileni, aşa că, la cererea bulibaşelor locale s-a reunit staborul care a decis alungarea lui şi a familiei lui din oraş, potrivit presei locale. Cosmos, cel care a început să facă sute de mii de euro în urmă cu 20 de ani, s-a lansat în ”afaceri” ducând copii la cerşit în Germania.
Cu toate că nimeni nu îl credea în stare, au existat mărturii șocante ale victimelor traficantului de carne vie potrivit cărora Cosmos Tănase îi pocnea cu ciocanul peste degete pe copiii traficați, pentru ca cerșetorii cu degetele sfărâmat să îi impresioneze pe trecători. Expulzat din Germania, Cosmos a început să fie renumit în România. În vara anului 2002, acesta a fost dat în urmărire generală într-un dosar de lipsire de libertate, pentru că a răpit un afacerist care refuza să plătească taxe de protecție
Loading...