Primarii care au ascuns mesaje electorale, în ghiozdanele oferite elevilor

127

Anul școlar 2019-2020 a început cu un cadou pentru cei mici din partea unor edili. Au făcut-o cel puțin doi primari, aparținând aceleiași generații: Daniel Florea în sectorul 5 al Capitalei, Decebal Făgădău la Constanța. Elevii au primit ghiozdane, un lucru lăudabil. Doar că în ghiozdane erau ascunse și niște mesaje… electorale. Un aspect cel puțin discutabil.

Daniel Florea are 47 de ani și este primar în sectorul 5, cu vreo 300.000 de locuitori. Decebal Făgădău are 46 de ani și este primar în Constanța, un orășel cât sectorul lui Florea. Ambii sunt produsele politice ale PSD, cu o haltă pentru Florea la PD.

Îi despart câteva secvențe care țin mai degrabă de opțiunile pe care le-au avut sau le-au ales cândva. Florea a fost judecător la Constanța câțiva ani, pe vremea când Făgădău lucra la firmele trioului Mazăre-Constantinescu-Strutinsky. Apoi, Florea a primit o funcție de șef prin AVAS, Făgădău, la Delfinariu, Florea a ajuns consilierul lui Berceanu la Transporturi, Făgădău, viceprimar pe feuda lui Mazăre. După aceea, unul a vrut în Senat, altul a rămas în primărie. Când a găsit și Florea un loc accesibil de primar, s-a alăturat acestui job nobil.

Daniel Florea, primarul sectorului 5 al Capitalei

Loading...

Dar, pe lângă aceste mici diferențe care țin mai degrabă de destin, Făgădău și Florea au multe în comun, nu doar inițialele, generația și numărul de locuitori pe care-l gestionează. Spre exemplu, împart multe lucruri pe care le-au învățat la timpul potrivit.

Haștagul ca acces către cealaltă generație
Unul face live-uri pe Facebook de la Metallica, celălalt se tăguiește când joacă baseball cu delegația soldaților americani. Ambii au înțeles că au nevoie de bule și rețele, de hashtaguri și de live-uri pentru ca mesajele lor să ajungă mai repede acolo unde vor.

Decebal Făgădau, primarul Constanței

Amândoi și-au construit o imagine de primar familist, dar cool, modern. Amândoi au semnat condica nescrisă a apartenenței la generația tânără, generația rețelelor de socializare, a aplicațiilor de orice fel. Ambii folosesc cu nesaț haștagul, acest timbru al celor și mai tineri decât ei la care se îndârjesc să ajungă nu doar ei, ci toți primarii din generația lor, pe care nu poți să-i numești încă bătrâni, dar nici tineri nu prea poți să le mai spui. Ei sunt primarii copți, a căror maturitate a dospit la trecerea dintre hâzii ani ʼ90 și mai proaspeții 2000.

Loading...