Preşedintele Ungariei, Ader Janos,solicitare pentru Iohannis şi Guvern: „Atragem atenția statului român să nu permită subminarea sa…”

431

Preşedintele Ungariei, Ader Janos, se află în aceste zile în România. Politicianul a vizitat vineri Bacăul, beneficiind de protecţie SPP şi antemergător în trafic. Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României face apel la preşedinte şi la Guvern, acuzând liderul maghiar de acţiuni de sfidare la adresa românilor.

„Președintele Ungariei a aterizat astăzi la Bacău și a plecat cu ‘alaiul’ după bunul plac prin România. Din informațiile CNMR acesta s-a oprit întâi la Făget (granița fostului imperiu austro-ungar) unde a făcut o demonstrație de forță și umilire a românilor din localitate. Acest gen de vizite „private” cu show și instigare la dezordine în interiorul altui stat este de neimaginat și de neacceptat. CNMR va supraveghea cu atenție acțiunile de mâine ale oficialilor maghiari pe teritoriul României și vom lua atitudine față de orice instigare la nerespectarea Constituției României. Cerem președintelui și Guvernului să nu trateze superficial acțiuni importante de destabilizare a României din partea conducerii statului maghiar”, a declarat Alexandru Cumpănaşu, preşedintele CNMR, pentru stiripesurse.ro.

„Mai mult decât atât, după ce a aterizat la ora 14.00 la Bacău, președintele Ungariei a beneficiat de protecție SPP și antemergator până în comună Lespezi și ulterior Făget. Este normal să beneficieze de aceste avantaje, însă nu pentru acțiuni destabilizatoare și acțiuni neanunțate public. Atragem atenția statului român să nu permită subminarea sa din interior prin aceste acţiuni cu mare valoare simbolică și care pot stabili un status quo de ‘cucerire’ de facto a Harghitei și Covasnei”, mai precizează Cumpănaşu.(Continuarea, mai jos…)

loading...

Conform agentiei de presa maghiare de stat MTI, citată de desteptarea.ro, în satul Lespezi, președintele maghiar s-a întâlnit cu László Pogar, șeful Federației Ceangăilor Maghiari din Moldova (MCSMSZ), care a spus că oamenii din comunitatea sa “au așteptat 400 de ani pentru a vizita unui monarh sau șef de stat din Ungaria”. El și-a exprimat speranța că vizita președintelui va contribui la supraviețuirea comunității.

În discursul său, președintele Áder l-a citat pe etnograful Zoltán Kallos, care a fost profesor la Lespezi, spunând că “în timp ce multe popoare din bazinul Carpaților au dispărut, noi am păstrat limba maghiară … Este datoria noastră să ne menținem tradițiile moștenite și să le predăm următoarelor generații, lucru care se poate face numai prin credință, angajament și altruism”.

UN COMISAR ACUZĂ:”Eu, Cms. sef(r si rtg) DIMA PETRICA, cetăţean român, vă acuz pe voi politicienii ce aţi condus România în ultimii 25 ani de următoarele…”

Dragnea anunta RAZBOI: „Sa nu credeti ca suntem un partid format din oameni blegi, fricosi”

loading...