Președintele României ,Klaus Iohannis, a publicat videoclipul de promovare a campaniei „România Educată” – VIDEO

162

Președintele României Klaus Iohannis a publicat pe Facebook videoclipul de promovare a campaniei „România Educată”, un proiect ce are scopul de a evidenția importanța îmbunătățirii educației în țara noastră.

În videoclip apar gimnasta olimpică Andreea Răducan, actrița Oana Pellea, filosoful Mihai Șora și un copil pe nume Toma, care reprezintă viitorul.

Mesajul campaniei este că educația ar trebui să fie raportată la echitate, caritate, respect și viitor și o „Românie educată e construită de fiecare român în parte și de toți românii la un loc”.

„Proiectul „România Educată” reprezintă cea mai amplă și de durată consultare publică desfășurată până acum în domeniul politicilor publice din educație. La dezbatere au participat peste 10.000 de persoane, iar la elaborarea documentelor lansate cu această ocazie au contribuit peste 60 de instituții publice, organizații neguvernamentale și reprezentanți ai actorilor din domeniu”, se arată într-un comunicat transmis de Preşedinţie.(DETALII, mai jos …)

loading...

Miercuri, la Palatul Cotroceni, va avea loc lansarea în dezbatere publică a rezultatelor proiectului inițiat de Klaus Ionannis.

„Pare că şcoala nu e cea mai importantă pentru succes, pare că nu întotdeauna competenţa şi aprecierea duc la prosperitate. Mesajul pe care doresc să vi-l dau astăzi, este că educaţia este calea spre succes şi trebuie să fie calea spre succes în România noastră, nu corupţia, nepotismul, șmecherismul, ci educaţia, munca, determinarea şi onestitatea. (…) Toţi avem o responsabilitate pentru a transforma această idee în realitate. Ca preşedinte asta mi-am propus pentru România – o societate bazată pe valori. Cu acest gând am lansat proiectul România Educată, e adaptată nevoilor din societate şi dă şansa unui viitor mai bun pentru ai noştri. România educată este despre valori şi viziunea din care vor rezulta şi soluţii”, declara şeful statului în 2016, la deschiderea anului şcolar.

loading...