Preşedintele Igor Dodon a semnat Decretul pentru retragerea cetăţeniei lui Băsescu

368

Preşedintele Igor Dodon a semnat Decretul pentru retragerea cetăţeniei familiei Băsescu. Documentul nu se referă însă şi la soţia fostului preşedinte, Maria Băsescu. Anterior, fostul şef de la Cotroceni a declarat că îl va acţiona în judecată pe Igor Dodon dacă acesta semnează un decret privind retragerea cetăţeniei sale.(FOTO mai jos)

Dodon susține că cetățenia Republicii Moldova i-a fost acordată „ilegal” lui Traian Băsescu, întrucât acesta, prin apelurile sale unioniste, ar fi atentat la „lichidarea statalității”.

„Traian Băsescu a îndemnat în repetate rânduri la lichidarea statalitatii Republicii Moldova prin anexare la România. Încă din perioada aflării sale în exerciţiul funcţiei de preşedinte al României, acesta a refuzat să recunoască statalitatea moldoveneasca şi existenţa poporului moldovenesc”, își motivează Dodon decizia.

loading...

El susține că aceste acțiuni ale actualului senator român ar fi „în contradicție cu Constituția”.

„Mai mult decât atât, în cadrul procedurii de acordare a cetăţeniei RM lui Băsescu, au fost ignorate numeroase avize din partea mai multor instituţii, inclusiv faptul existentei urmăririi penale. Prin retragerea cetăţeniei Republicii Moldova domnului Traian Băsescu, voi repara încălcarea legii, comisă de fostul preşedinte”, a mai precizat Dodon.

15822665_1790231244551095_4322005833940823095_n

Traian Băsescu și soția sa Maria au primit cetățenia Republicii Moldova în luna octombrie a anului trecut. Fostul președinte român a declarat că-l va acționa în judecată pe Dodon, dacă acesta îl va lipsi de cetățenie.

loading...