Premieră in România . Casă construită pe acoperișul unui bloc

747
casa-de-pe-bloc2

In peisajul urban al Clujului si-a facut aparitia, de ceva timp, o constructie inedita, care a atras nu numai atentia locuitorilor, dar si a presei.

casa-de-pe-bloc

Odata cu extinderea caminului social „Sfantul Kamil”, aflat pe o strada noua a orasului, constructorii au ridicat pe acoperisul cladirii o…casa.

Mai mult, asociatia care administreaza azilul va amenaja aici un parculet cu iarba, arbusti si flori. In constructia autorizata de Primarie nu va locui, totusi, nimeni.

„Ce vedeti la ultimul etaj nu e o casa facuta pentru a locui cineva in ea, ci gazduieste casa liftului. Pentru ca in noua cladire vor locui si persoane in varsta care vor fi deplasate in scaune cu rotile, am avut nevoie de spatiu mai mare. Astfel, liftul fiind mai mare am facut o constructie mai mare care sa adaposteasca casa liftului. Apoi, pe acoperis vom amenaja un parculet, unde locatarii se vor putea relaxa”, a spus Tokay Rozalia, proprietara caminului social Sfantul Kamil pentru StirideCluj.ro.

Loading...

Blocul, care apartine Asociaţiei Maghiare a Handicapatilor Motori – Cluj, are demisol, parter si un etaj. ”Intr-o parte vor locui varstnicii, iar in cealalta parte, mame, tinere sau varstnice, aflate in nevoie, abandonate sau insarcinate. Apoi, vom face o cresa sau o gradinita pentru copii. Esenta proiectului este sa permita copilului sa-si caute o bunica de zi, iar batranii sa-si caute nepoti, intr-o atmosfera placuta”, spune Tokay Rozalia Anna.

casa-de-pe-bloc1

casa-de-pe-bloc4

casa-de-pe-bloc3

Loading...