Ponta a demisionat! Iată cine ar putea sa-i ia lua locul la șefia Guvernului

793

Premierul Victor Ponta a demisionat. „Constat supărarea legitimă din cadrul societăţii. Oamenii simt nevoie de mai mult. Ar fi o greşeală să ignor. Sunt gata să fac acest gest. Începând de azi îmi depun mandatul de prim-ministru. Supărarea, suferinţa legitimă nu trebuie să degenereze în jocuri de putere”, a spus premierul la scurt timp după ce şeful PSD, Liviu Dragnea a anunţat decizia premierului.

ponta-a-demisionat

Vasile Dâncu, unul dintre liderii Grupului de la Cluj şi unul dintre consilierii de-a lungul timpului ai lui Victor Ponta, fostului şef al SRI, George Maior, şi Gabriel Oprea, se anunţă ca favorit la preluarea mandatului de premier.

Loading...

Potrivit unor surse politice, Vasile Dâncu este o variantă luată în calcul de noua garnitură de conducere a PSD de mai multă vreme. Liviu Dragnea astepta însă invitaţia la negociere a lui Klaus Iohannis şi pretextul pentru plecarea lui Victor Ponta.

Decizia finală depinde însă de preşedintele Klaus Iohannis care are atributul legal de a desemna candidatul la funcţia de premier. Potrivit unor surse din PNL, preşedintele nu a renunţat la varianta Cătălin Predoiu.

Citeste mai multe pe: gandul.info

Loading...