Piratii aerului au deturnat un avion cu 111 pasageri la bord. Armata a inconjurat pista

481

O cursa Afriqiyah Airways pe ruta Sebha-Tripoli a fost deturnata spre Malta.

UPDATE 14:30 Aeroportul International din Malta, unde a atreizat avionul, a fost inconjurat de armata. Militarii au creat un perimetru de securitate.

UPDATE 14:15 Conform publicatiilor Malta Independent si Times of Malta, avionul ar fi decolat din Sebha in jurul orei 10, cu destinatia Tripoli, dar si-a schimbat cursul brusc si a aterizat in Malta in jurul orei 11.30 ora locala, pe aeroportul international maltez.

Presa malteza mai scrie ca unul dintre piratii aerului, care sustine ca ar fi un sustinator al defunctului lider libian Moammar Gaddafi, ar avea o grenada si ameninta ca arunca in aer avionul. El ar fi spus ca va elibera pasagerii, daca autoritatile malteze ii dau curs revendicarilor. Nu este clar deocamdata care sunt revendicarile.

Autoritatile aeroportuare malteze au redirectionat toate zborurile care ar fi trebuit sa aterizeze pe aeroportul international. Aeronava deturnata este blocata pe pista, cu motoarele pornite, scrie Malta Independent.
UPDATE 14:00 Premierul Maltei a precizat ca la bordul avionului se afla 111 pasageri – 82 de barbati, 28 de femei si 1 copil – plus echipajul. Cei care au deturnat avionul sustin ca ar dispune de un „dispozitiv exploziv”.

loading...
avion libian deturnat

Doi atacatori au deturnat o cursa aeriana libiana interna cu 118 pasageri la bord catre Malta si ameninta ca arunca avionul Airbus 320 in aer, informeaza presa malteza, citata de Reuters.

Premierul maltez, Joseph Muscat, a postat pe Twitter ca a fost informat de potentialul atac. „Am fost informat de o posibila deturnare a unui avion catre Malta. Am luat masuri de securitate si de ajutor de urgenta,” a scris Muscat pe contul de Twitter.

 

Conform publicatiei Malta Independent, avionul ar fi plecat din Libia in cursul diminetii, si-a schimbat cursul brusc si a aterizat in Malta. Mai multe masuri de securitate si urgenta au fost luate pe aeroportul international maltez.

Nu este clar deocamdata care sunt revendicarile.

loading...