Patru sefi de DSP din tara au fost schimbati din functie . Vin militari in locul lor?

101

Directorii Directiilor de Sanatate Publica Timis, Arad, Brasov si Valcea au fost schimbati din functie.

Potrivit unui informari a Ministerului Sanatatii, luni dupa amiaza au fost semnate ordinele de inlocuire din functie a directorilor DSP Timis, DSP Arad, DSP Brasov, DSP Valcea de catre ministrul Sanatatii.

Premierul Ludovic Orban a anuntat, duminica seara, ca medicii militari au preluat coordonarea Directiei de Sanatate Publica Bucuresti. Medici militari asigura deja si managementul Spitalului Judetean Suceava.

Loading...

Medicul Victor Esanu, presedintele Camerei Federative a Medicilor, i-a solicitat lui Ludovic Orban, intr-o interventie la Romania TV, ca medicii militari sa preia si DSP-urile din tara.

„Am vazut ca schimbarile de la Suceava au dat rezultate bune. Nu credeti ca ar fi o idee buna schimbarea de urgenta a tuturor sefilor de DSP cu medici militari de cariera?”, l-a intrebat Esanu pe Orban.

„Oriunde va fi nevoie vom apela la medici militari. Deja la DSP Bucuresti exista medici militari, care au intarit DSP Bucuresti.

Am lua deja o decizie la sedinta de guvern de joi, managementul spitalelor trebuie sa raspunda la toate deciziile pe care le ia Ministerul Sanatatii. Este o situatie speciala. Ministerul Sanatatii poate suspenda din functie orice manager de spital daca nu asigura masurile in conformitate cu nevoile pentru sanatatea publica.

In cazul in care un manager nu isi face treaba va fi schimbat instant”, a declarat Orban.

Loading...