Palmă dată lui Tudorel Toader ! Hotărâre cu dedicaţie pentru Kovesi: Fosta şefă DNA rămână lângă Lazăr…

1579

Dacă acum două zile ministrul Tudorel Toader afirma că Laura Codruţa Kovesi va pleca de la Parchetul General înapoi la DIICOT Sibiu, în baza OUG 92/2018, Secţia pentru procurori a CSM a adoptat miercuri o hotărâre prin care fosta şefă DNA rămâne la PÎCCJ, alături de Augustin Lazăr.

„2. Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât menţinerea delegărilor la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a procurorilor numiţi la structurile specializate”, se arată în hotărârea adoptată de Secţia pentru procurori a CSM.

Alături de Laura Codruţa Kovesi, de hotărârea Secţiei pentru procurori a CSM mai beneficiază doar doi procurori, ambii delegaţi de la DNA la PÎCCJ. Astfel, deşi DNA se plânge de faptul că a pierdut 9 procurori (care erau delegaţi de la alte parchete şi nu mai îndeplineau condiţia de vechime), CSM a decis să-i păstreze la PÎCCJ pe procurorii Vasile Ioniţă şi Adrian Mircea. (Continuarea, mai jos …)

Loading...

Procurorul general, Augustin Lazăr, a decis, pe 11 iulie, delegarea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror la Serviciul de îndrumare şi control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie începând cu aceeași dată. Laura Codruţa Kovesi are avea atribuţii privind implementarea la nivelul Ministerului Public a Strategiei Naţionale Anticorupţie pentru perioada 2016 – 2020. Ordinul lui Augustin Lazăr a venit atunci în condiţiile în care Secţia pentru procurori a CSM decisese anterior să o repartizeze pe Laura Codruţa Kovesi la DIICOT Sibiu, după ce a fost revocată de la conducerea DNA.

Liviu Dragnea, răspuns tăios celor care critică OUG pe Legile justiției:”Eu îmi susțin ideea…”

 

Loading...