Olguța a promis salarii de mii de euro, dar majorările vor fi, de fapt, de câteva zeci de lei! „Din orice se anunta, scadeti un minim de 45%…”

271

Maririle salariale ale medicilor ar putea sa fie doar pe hartie. Sindicalistii din Sanatate ameninta cu proteste, dupa ce calculele lor demonstreaza ca majorarile promise de guvernanti sunt, de fapt, de cateva zeci de lei. Liderii sindicatelor cred ca nu sunt bani in sistem si ca veniturile nu vor creste, pentru ca vor fi plafonate sporurile.

Veniturile europene vehiculate de guvernanti ar putea fi o iluzie, spun medicii, asistentii dar si sindicalistii: „Cel putin ce s-a castigat pana acum si vorbim de diferenta reala, intre ianuarie si decembrie, pentru ca s-a anuntat o crestere de 25%, ianuarie fata de decembrie, cresterea a fost de 5,4 euro pe zi.”

Loading...

Venitul ar putea ajunge pentru un medic la 15.000 de lei, anuntau ministrii. In realitate insa, suma primita ar fi mult mai mica: „Trebuie sa scadem taxarea care este undeva la 45%. Deci din orice se anunta, scadeti un minim de 45%.”

Cele mai defavorizate categorii sunt moasele, care desi au pregatire superioara, vor avea salarii cu 1000 de lei mai mici decat asistentele: „Am avut colege care mi-au spus ca le pare rau ca au facut facultatea de moase in momentul asta si ca intr-adevar se gandesc sa plece. Este inadmisibil ce se intampla in momentul asta, nu pot sa cred”, a declarat o doctorita pentru Antena 1.

Si in cazul biochimistilor se face o discrepanta majora, pe care liderii sindicali incearca sa o corecteze: „Incep sa fie proteste spontane, aste e problema de fond, suntem in niste situatii aberante.”

Si medicii care au avut asteptari ar putea fi dezamagiti: „Vorbim despre anexa 10, acolo unde medicii vor avea un spor cuprins intre 1.30 si 7,8 la salariile de baza.” Adica o crestere cu aproximativ 300 de lei. Si asta in cazurile fericite: „Unele categorii profesionale vor pierde, medicii intr-adevar vor castiga dar castigurile nu sunt nici pe departe asa de spectaculoase cum sunt prezentate.”

Sanitas se intruneste luni de urgenta pentru a stabili eventualele masuri de protest.

Sursa: aktual24.ro

Loading...