Obiect cu puteri supranaturale, adus in Romania. Ce au simtit oamenii care s-au apropiat de el …

833

Dealul Mitropoliei a rasunat sambata-noapte de rugaciuni, acolo unde a inceput marele pelerinaj de Sfantul Dumitru, Ocrotitorul Bucurestilor. 

Mii de credinciosi au urcat in liniste Colina Patriarhiei, sa se inchine la Sfintele Moaste ale Imparatilor Constantin si Elena, dar si la moastele Sfantului Stefan, aduse pentru prima data la noi in tara.

14690848_10154142570507266_6210213300656111106_n

Vremea a fost destul de blanda, iar pelerinii spun ca astfel au rezistat cu usurinta.  Cu multa rabdare si credinta pelerinii s-au asezat la rand in liniste.

loading...

Pe Dealul Mitropoliei, in prima seara, au trecut sa se inchine peste 10.000 de credinciosi. Multi dintre ei se bucura insa ca pentru prima data la noi in tara au fost aduse si moastele Sfantului Stefan din Grecia, primul martir crestin.

Pelerin: „La Sfantul Dimitrie putem sa venim in fiecare zi, dar iata ca la noi a venit Sfantul Stefan si am venit sa il intampinam. Este sarbatoarea noastra, a bucurestenilor, nu? E slava noastra.”

Credinciosii marturisesc ca aici au simtit o bucurie interioara de nedescris si au urcat Colina Bucuriei in rugaciune: „Pentru sanatate, pentru copii, pentru bucuria de a trai, de a se casaatori.”

Femeie: „Dar pentru ce nu ne rugam? Ne rugam pentru ajutorul lui Dumnezeu, sa fim sanatosi in primul rand, pentru copiii nostri si pentru poporul nostru.”

Vremea a fost blanda, mai ales ca pelerinii au ajuns destul de repede la racla sfanta.

Femeie: „Cand te duci, uiti de toate si de frig si de boala.”

Multi spun ca orele petrecute in picioare, le-au indurat datorita credintei.

Pelerinajul va continua neintrerupt pana vineri.

 

loading...