O retea romaneasca de proxeneti a fost anihilata in Belgia! Cum isi ademeneau victimele…

648

O retea romaneasca de proxeneti, care ademeneau tinere cu false povesti de iubire si le convingeau sa se prostitueze pentru ei, a fost anihilata in Belgia, relateaza publicatia locala La Derniere Heure in editia sa de joi.

Judecatorul de instructie a dispus arestarea preventiva a cinci proxeneti romani care activau la Bruxelles. Incepand din vara anului 2015, ei invitau fete sa vina din Romania in Belgia, apoi se prefaceau ca sunt indragostiti de ele doar pentru a le face sa ‘lucreze’ pentru ei in diverse zone din capitala belgiana.

Cei cinci romani se afla in prezent in inchisoare si vor fi trimisi in fata unui tribunal corectional. Mai ramane de stabilit data procesului, unde ei vor fi judecati pentru proxenetism agravat si tratarea unor fiinte umane in scopuri de exploatare sexuala.

Ancheta a aratat ca asa-zisa metoda ‘cu binisorul’ este inselatoare. Ea nu exclude loviturile, fetele sunt adesea batute.

Tinerele romance sunt recrutate prin intermediul retelei Facebook de femei mai varstnice care isi asuma toate cheltuielile, in special rezervarea biletelor de avion. inca de la sosirea la Bruxelles, banii si pasapoartele le sunt confiscate. Li se lasa 10 euro fetelor, din care sa-si asigure prima masa. Apoi, urmeaza trotuarul. Vitrinele sunt rezervate doar celor mai frumoase, continua sursa citata.

Fiecare proxenet (‘loverboy’, cum ii numeste La Derniere Heure, ceea ce in jargonul politiei desemneaza tinerii care seduc femei pentru a le pasa unei retele de prostitutie) controleaza cate doua femei si se culca cu ele alternativ, pentru a le intretine sentimentele. Fetele se plang de santaj afectiv si de amenintari, mai ales impotriva familiilor ramase in Romania. Parintii sunt santajati si amenintati, iar tinerelor li se spune ca acestia vor fi agresati fizic. Singurul mod de a evita asta este ca ele sa plateasca: 1.000 de euro pentru tata, 2.000 de euro pentru mama, 3.000 de euro pentru a nu se intampla nimic rau cu sora mai mica.

Loading...

Ancheta a aratat, in fine, ca acesti indragostiti de profesie se ‘instruiesc’ inainte de a sosi in Belgia. Cei mai multi s-au prostituat pentru clienti – femei si barbati – in special in gara din orasul italian Rimini (din regiunea Emilia-Romagna).

 

Loading...