NU E GLUMA ! 15.000 de lei de la stat pentru tinerii care se casatoresc si sunt scutiti de impozitul pe veniturile din salarii ! De asemenea familiile numeroase vor primi aceeasi prima…

567

De acești bani vor beneficia şi tinerii până în 35 de ani care se căsătoresc.

La naşterea celui de-al treilea copil, familiile numeroase vor primi o primă de 15.000 de lei de la stat, pentru recunoaşterea contribuţiei aduse naţiunii.

Deputatul Iacob Puşcaş a depus, marți, la Senat o inițiativă legislativă în acest sens, intitulată „Lege privind consolidarea statului prin susţinerea creşterii demografice”.

Prin familie numeroasă se înţelege familia compusă din soţi şi cel puţin trei copii.

În momentul naşterii celui de-al treilea copil, familia numeroasă va primi „prima pentru recunoaşterea contribuţiei aduse naţiunii”. Cuantumul primei este de 15.000 de lei, informează Digi 24.

De asemenea, familia numeroasă va beneficia de alocaţie suplimentară lunară, pe familie, în cuantum de 50% din salariul minim brut pe economie.

Pentru a beneficia de această alocaţie, familia trebuie să îndeplinească, cumulativ, mai multe condiţii:

-toţi copiii să aibă sub 18 ani;

-copiii să frecventeze cursurile învăţământului de stat obligatoriu;

-toţi membrii familiei să aibă domiciliul sau reşedinţa în România;

-părinţii să locuiască împreună cu copiii;

-cel puţin un părinte să facă dovada unui venit pentru care se plătesc contribuţii la stat.

Propunerea legislativă mai prevede că soţii familiei numeroase sunt scutiţi de impozitul pe veniturile obţinute din salarii.

Loading...

În cadrul familiei numeroase, mama beneficiază de reducerea vârstei de pensionare cu câte doi ani pentru fiecare copil, dar nu mai mult de opt ani. Propunerea legislativă mai prevede că TVA pentru produsele de igienă şi îngrijire destinate copiilor în vârstă de până la 6 ani, inclusiv, este de maximum 5%.

Familia monoparentală va beneficia de prevederile legii doar în cazul decesului unuia dintre soţi

. O primă tot de 15.000 de lei, reprezentând „primă pentru recunoaşterea contribuţiei aduse naţiunii prin căsătorie”, vor primi şi tinerii în vârstă de până la 35 de ani care se căsătoresc.

După căsătorie, tinerii vor fi scutiţi de la impozitul pe salariu. Totuşi, în cazul unui divorţ, intervenit în primii cinci ani de la căsătorie, foştii soţi vor restitui prima de căsătorie, fiecare în proporţie de 50%, în termen de 90 de zile de la pronunţarea divorţului. Iniţiatorul propune ca Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale să asigure fondurile necesare pentru acordarea acestor drepturi.

Sumele acordate nu sunt impozabile şi nu pot constitui obiectul urmăririi şi executăţii silite. Legea se aplică inclusiv familiilor numeroase devenite aşa în ultimii cinci ani de la intrarea în vigoare a legii şi tinerilor care în ultimii cinci ani de la aplicarea prevederilor s-au căsătorit şi la data căsătoriei aveau ambii vârsta de până la 35 de ani.

Loading...