Musulmanii ar da oricat sa recupereze acest manuscris aflat in Germania…

594
Coran

Doua exemplare extrem de valoroase ale Coranului au fost recuperate de politia germana dupa 19 ani de cand acestea au disparut dintr-o colectie privata. Ele vor lua drumul Iranului, unde vor fi expuse la Muzeul National.

In 1997, la moartea proprietarului, un colectionar iranian de manuscrise islamice rare, toate cartile au fost furate si nimeni nu a mai stiut nimic de ele. Asta pana de curand, cand majoritatea au fost recuperate, mai putin o culegere de poeme apartinand autorului persan Hafiz. Aceasta valoreaza un milion de euro, iar proprietarii de drept ofera o recompensa de 50.000 de euro oricui le poate aduce inapoi manuscrisul, relateaza Sputnik News.

Loading...

In ultimii cinci ani, politia germana a cautat articolele disparute. In urma anchetei, 174 de manuscrise au fost gasite in boxa din subsolul unei locuinte private. Se pare ca hotul avea acces in casa colectionarului, iar acesta avea incredere in el. Valoarea totala a obiectelor astfel recuperate se ridica la trei milioane de euro.

Cele doua exemplare ale Coranului au fost date de politia locala din Munchen consulului Iranului in Germania, in prezenta directorului Librariei de Stat Bavareze. Colectionarul iranian se mutase in Munchen in anul 1962.

Loading...